7.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Žestoki napad na Predsjednicu RH iz SDA: Kolinda mora znati da nikada...

Žestoki napad na Predsjednicu RH iz SDA: Kolinda mora znati da nikada neće ostvariti ciljeve Praljka i njegovih mentora

Odavanjem počasti osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je još jednom pokazala svoje pravo lice i svoje agresivne namjere prema Bosni i Hercegovini, piše SDA u priopćenju na svojim mrežnim stranicama.

Odavati počast osuđenom ratnom zločincu znači izravno vrijeđati žrtve njegovih zločina. U uređenim europskim državama nezamislivo je da predsjednici odaju počast zločincima, npr. nacističkim generalima osuđenim pred Nirnberškim tribunalom.

Očito je da Kolinda Grabar-Kitarović ne poštuje to temeljno moralno i civilizacijsko pravilo, te se umjesto sa žrtvama, solidarizira s njihovim krvnicima.

Važno je podsjetiti se da je Praljak pred Haškim tribunalom osuđen za sudjelovanju u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem podjele Bosne i Hercegovine i pripajanja njenih dijelova Hrvatskoj, tvrdi SDA u priopćenju, iako, zapravo nije osuđen.

Odavanje počasti takvoj figuri, znači slanje veoma jasne političke poruke prema BiH, koju vrlo dobro razumijemo. Predsjednica RH mora znati da nikada neće ostvariti ono što čak ni Praljak i njegovi mentori nisu uspjeli ostvariti silom oružja.

Sama činjenica da ipak pretendira tome, ukazuje da ona ne želi stabilnost i dobrosusjedske odnose s BiH. Očito je jedini cilj ubiranje jeftinih političkih bodova bez obzira na štetu koju njene riječi i postupci uvijek nanovo nanose povjerenju među građanima dviju zemalja, zaključuje SDA.

Najnovije

Još iz rubrike