13 C
Zagreb
Naslovnica Kolumne Život s Vlastom: Sretan vam Dan muškaraca!

Život s Vlastom: Sretan vam Dan muškaraca!

Piše: Vlasta Janton

Danas je Međunarodni dan muškaraca. Nije toliko razvikan kao Dan žena, ali to ne znači da ne zaslužuje istu pozornost kao kod nježnijeg spola.

Jedni bez drugih ne mogu, upotpunuju se, daju si onaj završni šlag na tortu. Muškarac i žena. On zbog nje postaje nježniji, ona zbog njega čvršća.

No dragi muškarci, danas je vaš dan, i zaslužujete da vas danas netko posebno razmazi, ako to već nije ovih dana. Za svu onu pažnju, podršku, razumijevanje, ljubav i snagu koju dajete nama žena, dobili ste ovaj prekrasan Dan kojim se pokazuje koliko ste nam važni. Jer jeste. Važni ste nam.

Ne volim one stereotipe „Svi su muškarci isti“. To je ružno. I k tome nije točno. Naravno da nisu isti, naravno da ne možemo sve strpati u isti koš zbog nečijeg razočarenja. Ima puno više dobrih, divnih i poštenih muškaraca nego onih koji to nisu. U to se uvjeravamo svaki dan.

Kada od vas dobijemo stručak poljskog cvijeća, ili čokoladu, ili pažnju pitanjem „Kako si danas provela dan? Ili Jesi li gladna, umorna?“ to cijenimo više od bilo čega. Volimo kada se zaštitnički odnosite prema nama, kada nas zagrlite nježno oko ramena, kada ste puni topline dok smo mi žene u nekim od svojih dana, u nekom svom ludom filmu, kada nas razumijete.

Jedni bez drugih ne možemo. I mi smo za vas uvijek tu. Na isti način vam želimo davati nježnost, razumijevanje, podršku, ljubav. Ne zato jer vi to želite, već zato što mi to želimo. Osjećamo u sebi taj poriv, jer dajući sebe osjećamo se na dobitku gledajući sreću u vašim očima. Uvijek je ljepše davati no primati.

Muškarac. Naš oslonac, zaštitnik, a ujedno i rame za nježnost. Sigurni u sebi, oni nesigurniji, visoki, niski, plavi, crni, svaki muškarac nosi u sebi ono nešto posebno, ono što ga izdavaja od drugih. Stav, pogled u očima, držanje, hod, uvijek vas nešto izdvaja od drugih.

I nikada se ni zbog kog nemojte mijenjati. Budite autentični, budite svoji. Ono što doista jeste, bez umatanja u celofan, glume ili potrebe da zadivite. To se najviše cijeni. Iskrenost, jednostavnost, spontanost. Biti svoj. I uvijek će naići netko kome ćete baš vi biti savršeni takvi kakvi jeste. Točno takvi i nikako drugačije.

Zato nikada ni u jednom trenutku nemojete pomisliti da niste dobri, da ne zračite, da ne izgledate lijepo jer to jednostavno nije istina. Nama ženama ste posebni. I za svaku od nas postoji netko od vas tko nam je poseban, netko od koga ne možemo odvojiti pogled, misli, osjećaje, nedostajanje.

I stoga, želim vam sretan i poseban današnji Dan. Jer ga zaslužujete, jer je svijet s vama ljepše mjesto!

Najnovije

Još iz rubrike