19.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Napad na sinagogu u Halleu: Neonacist je uživo prenosio na internetu napad...

Napad na sinagogu u Halleu: Neonacist je uživo prenosio na internetu napad i smrt žene

Najmanje su dvije osobe ubijene u pucnjavi u mjestu Halle u Njemačkoj. Ukupno su u tom mjestu zabilježena tri napada s dvije poginule osobe, počinitelji su pobjegli automobilom, potom je zabilježena i pucnjava u 15 kilometara udaljenom mjestu, s jednom ozlijeđenom osobom. Jedna je osoba uhićena, objavila je policija.

Večeras je postalo jasno, napad je počinio 27-godišnji neonacist Stephan B., a sve je uživo prenosio na internetu. Livestream počeo dolaskom ispred sinagoge, pokazao je arsenal streljiva i oružja na leđima i na suvozačkom sjedalu, te kako je na sinagogu postavljao eksplozivne naprave i pokušao otvoriti ulazna vrata, ali mu to nije uspjelo.

Također je prenošeno i ubojstvo žene koja je prolazila, likvidirao ju je hladnokrvno s leđa.Kako nije uspio upasti u sinagogu, odvezao se i zaustavio se u trgovini kebabom. Tamo je hladnokrvno ubio čovjeka, napustio trgovinu na trenutak, ponovo se vratio i nekoliko puta pucao u mrtvo tijelo. Tada je pogođen u kratkoj razmjeni vatre s policijom.

VIDEO Napad na sinagogu: Izvanredne mjere u Halleu, ima poginulih, napadači pokušali raznijeti vrata sinagoge

Najnovije

Još iz rubrike