Mještanin karlovačkog prigradskog naselja Mahično postavio “kameru”, kaže da djeluje na vozače: Scimala ih je

Jednog mještanina karlovačkog prigradskog naselja Mahično zasmetala je prebrza vožnja kroz mjesto pored njegove kuće pa je, kako nam je sam rekao, “krenuo od sebe i pokušao nešto napraviti”.

Naime, na ogradi kuće nalazi se reklama za OPG Fanjek koji se bavi ekološkom proizvodnjom lješnjaka no na stupu osim natpisa nalazi se i nešto što bi trebalo izgledati kao policijska kamera. Teško je proći pored nje da je se ne primijeti, a mnoge vozače je itekako dobro “scimala” pa u konačnici i ostvaruje svoju svrhu – da obrate pozornost i uspore vozilo.

– Kroz Mahično se voze trke, tu je divlji Texas svaki dan što se tiče vožnje. Već godinama pokušavamo nadležnima pojasniti da trebaju nešto učiniti, a ljudi dolje niže od mene ne mogu dobiti ni zebru koja je itekako potrebna, rekao je KAportalu domišljati vlasnik kuće Stjepan Fanjek.

Otac je troje djece, pa strahuje i za njih jer kaže nam, svi reagiraju kad dođe do najgoreg a on to ne može dozvoliti.

– Poduzeo sam nešto jer nitko od nadležnih ne reagira. Vozi se brzo, kako oni koji kroz mjesto tek prolaze, ali i domaći vozači. Ovo upozorenje sam postavio na svojem zemljištu, krenuo sam od sebe i moram priznati da vozači sad usporavaju. Sad čekamo reakciju nadležnih, rekao je Fanjek KAportal.hr-u.

Share This Article