Zaključen je treći najskuplji transfer u povijesti nogometa, upoznali smo ga u utakmici protiv Dinama

Joao Felix postao je u srijedu navečer novi član madridskog Atletica. Španjolski je klub pristao ispuniti sve zahtjeve Benfice, što znači da će sveukupno potugalskom klubu isplatiti 126 milijuna eura s time da će daljnih 1,2 milijuna eura otići Portu, klubu u kojem je Felix šest godina proveo kao junior. Felixu je tek 19 godina, a s madridskim je klubom potpisao ugovor na sedam sezona.

Tako je ostvaren treći najskuplji transfer u povijesti nogometa, ali kako je krenulo, ne recimo dvaput da se taj poredak neće mijenjati do kraja ovog ljeta. Na čelnom mjestu je ostao transfer Neymara u Paris Saint-Germain (222 milijuna), na drugom mjestu prelazak Kyliana Mbappea iz Monaca također u pariški klub (135 milijuna eura), dok je Felix na trećem mjestu preskočio angažman Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu (120 milijuna eura).

Felix će u momčadi zamijeniti Antoinea Griezmanna koji službeno još uvijek nije postao član Barcelone, a ako je vjerovati njemačkim medijima, uskoro će mu se u napadu pridružiti hrvatski reprezentativac Ante Rebić. Dosad su u Atletico ovog ljeta stigli još i Marcos Lllorente, Felipe i Hector Herrera, ali je klub ostao bez nekolicine igrača koji su se isticali u obrambenim zadaćama.

Diego Godin je otišao u Inter, Lucas Hernandez u Bayern, Filipe Luiz i Juanfra ostali su bez ugovora, a uz sve to je i defanzivni vezni igrač Rodrigo pobjegao u Manchester City Utoliko Atletico najvjerojatnije nije zaključio svoje ovoljetno poslovanje, pa čekemo sljedeće vijesti sa stadiona Wanda Metropolitano, prenosi Večernji.

Share This Article