Crni labud došao u Esplanadu na spašavanje šminkeraja i humanitarnog blefa

Piše: Prof. Slaven Letica, fb

Glamurozno „spašavanje“ zlostavljanih žena u Esplanadi i prokletstvo crnog labuda, vjernog pratitelja Andreja Plenkovića.

Crni labud ne miruje. Nakon što je na europskim izborima upropastio trijumfalno slavlje HDZ, prije nekoliko dana, neočekivan i nepozvan, pojavo se na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade na kojoj su manekenke i manekeni inicijative #spasime, predvođeni Jelenom Veljačom i Andrejom Plenkovićem, skupljali milodare za fond#spasime.

Na sami dan „humanitarnog spektakla“ Jelena Veljača i njene bliske suradnice najavljivale se kako im je cilj skupiti 1.000.000 kuna.

Međutim, nakon što se na „humanitarnom spektaklu“ pojavio Andrej Plenković s nekolicinom ministrica i ministara, tamo se zaputio i njegov vjerni pratitelj – CRNI LABUD.

Epilog je poznat. Umjesto 1.000.000 kuna skupljeno je četiri puta manje novca, samo 250.000 kuna.

Objašnjenje za to nije teško naslutiti. Crni labud pojavio se kako bi pokazao da je narod prokljuvio prijevaru. Mlade dame, među kojima je bilo nekoliko pjevačica koje po gaži zarade 300.000 kuna, pokušavalo je od osiromašenog puka iskamčiti zadnje kune iz sirotinjskog džepa.

Crni labud je zato, prije odlaska u Esplanadu, poručio narodu: Ne uplaćuj, radi se o šminkeraju, humanitarnom blefu, prijevari.

Facebook Komentari