Pupovac: Novi suverenizam neće spasiti Hrvatsku, jer ne spašava ni SAD

Uoči početka rasprave u nastavku sjednice Sabora priliku za izlaganja zastupničkih stajališta iskoristio je i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Smatra da živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja.

“I ovi izbori, kao i prethodni jasno su pokazali da živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja. Sloboda je pretvorena u nejednakost između sve bogatijih i sve siromašnijih, a samostalnost se pretvorila u gotovo potpunu koloniziranost i rastuću nesposobnost da monetarnu, vanjsku i ekonomsku politiku vodimo koliko toliko samostalno”, započeo je svoje izlaganje Milorad Pupovac.

“Europska unija sve više slabi. Iznevjerena je Unija međusobno jednakopravnih članica”, kaže Pupovac i dodaje kako smatra da slabije razvijene zemlje članice služe kao rezervoar jeftine radne snage.

“Živimo u vremenu iznevjerenih očekivanja umjesto da ga pretvaramo u vrijeme otrežnjenja množe se pretpostavke za nove pijanke kao što bi Krleža rekao.

Treba reći novi nas nacionalizam neće spasiti jer u njemu nije stvoreno ništa pozitivno niti će biti stvoreno išta pozitivno.” Kaže da nacionalizam treba zamijeniti savez odgovornih i otriježnjenih i zato treba reći da nas ni novi suverenizam neće spasiti jer ne spašava SAD pa neće ni Hrvatsku.

“Umjesto bratstva između nejednakih i neravnopravnih nudi ropstvo u mržnji dok naši građani postaju ravnopravni u zemljama poput Irske. Za to smo krivi mi u prvom redu, nije ni Crkva ni banke ni suverenisti. Krivi smo mi koji govorimo šupjim jezikom domoljublja dok nam domovina nestaje, koji govorimo jezikom neuvjerljivog europejstva, a ono se svelo na odljev ljudskog i financijskog kapitala”, zaključio je Pupovac govor u Sabor, prenosi N1.

Facebook Komentari