Grmoja objasnio loš rezultat na EU izborima, evo što kaže za Kolakušića

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u emisiji N1 Studio uživo gdje je komentirao rezultate europskih izbora.

Na pitanje kako komentira slučaj bivšeg glavnog tajnik Damira Sabljaka kojeg je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova udaljilo s posla zbog toga što je objavio podatke o protupravnom trošenje novca: “Ja vjerujem njemu. Imali smo Antikorupcijsko vijeće na kojem se priznalo da je došlo do pogrešaka. Glavna tajnica Loreta Bertoša-Kušen je bila zbog toga smijenjena na sjednici Vlade. Naravno, da to čini štetu Ministarstvu, no čovjek je govorio istinu. On svjedoči na Službeničkom sudu koji je pod kontrolom države i oni su odbili da svjedoči premijer Andrej Plenković, ministrica Marijom Pejčinović Burić i bivša ministrica Vesna Pusić”.

Na pitanje tko je odgovoran za rezultat Mosta na izborima za Europski parlament, Grmoja je kazao: “Krivi smo mi. Preuzimam odgovornost za rezultat. Bilo je puno lista. Bolje su prošli oni za koji su imali europske rezultati, kao što se dogodilo SDP-u s Biljanom Borzan i Toninom Piculom. Čestitam svim izbornim pobjednicima. Nama su naše ankete pokazivale su da 30 posto naših birača nije izašlo na izbore. Treba vidjeti što možemo naučiti iz ovog poraza i što mijenjati kako bismo vratili povjerenje. Mi smo bili najžešća oporba u Saboru, ali građani to nisu prepoznali”.

Problem korupcije

“Novi politički akteri ne moraju biti loši za Most i za Hrvatsku. Novi akteri su mogućnost da građani vide žele im dati povjerenje. Izbornim pobjednicima treba samo čestitati i treba gledati svoje pogreške”.
Grmoja se osvrnuo i na mandat koji je na europskim izbora dobila lista Mislava Kolakušića.

“Borba protiv korupcije je jedna od naših smjerova. Slažem se s Kolakušićem da je to problem. Nema lakih rješenja. Mi smo bili mladi i nadobudni. Pobijedili smo na izborima na jednom malom gradu gdje smo imali apsolutnu vlast. I mislili smo ako dođeš na čelo države da ćemo moći isto tako. Ne možeš mijenjati situaciju s 12 ruku. Mislim da je dobro da se priča o problemu korupcije i mogu mu čestitati. U politici vam se sve vraća. Nitko ne može reći da Mostovci nečasni. Mi smo dva puta otišli iz Vlade. Ako ste dugo u politici, pogreške vam se vraćaju. Snosimo posljedice što nismo uspjeli”.

Facebook Komentari