Žena pijana šetala opasnog psa na zagrebačkom Ksaveru, cane corso napao je pet ljudi

Policija je utvrdila da je pas u vlasništvu 62-godišnjaka, no u trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja. Pas je u utorak u popodnevnim satima na zagrebačkom Ksaveru napao petero ljudi, a žena pod čijim je nadzorom trebao biti privedena je na kriminalistično istraživanje, potvrđeno nam je iz PU zagrebačke. Liječničku pomoć zatražilo je četvero napadnutih.

Četvero ljudi, u dobi 30, 71, 47 i 46 godina, koje je pas napao u Ulici Ksaver u utorak oko 16:30 potražilo je pomoć u Traumatološkoj bolnici. Iz policije su potvrdili da je još jednoj ženi (46) pas potrgao odjeću, ali ju nije ozlijedio.

Dežurna liječnica dr. Ana Čizmić kazala je da je dvjema osobama bilo potrebno šivati rane, a drugim dvjema rane su očišćene i premotane, piše Jutarnji list.

”Najteže je prošao muškarac u dobi od 70 godina koji je zadobio ugrize za potkoljenicu i za ruku te su mu rane sašivene s nekoliko šavova”, rekla je dr. Čizmić.

Pas pasmine cane corso je u vlasništvu 62-godišnjaka, a u trenutku napada bio je pod nadzorom vidno alkoholizirane 45-godišnjakinje koja ga je izvela u šetnju bez povodca i brnjice, priopćili su iz PU zagrebačke.

Osumnjičena je dovedena u službene prostorije, a policija ju sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pas je smješten pod nadzor veterinara u azil za životinje, gdje će u izolaciji provesti 10 dana kako bi se proveo takozvani trokratni pregled prvog, petog i desetog dana od ugriza. Rezultati pregleda bit će dostavljeni Zavodu za javno zdravstvo i veterinarskoj inspekciji.

”Kad je taj pas krenuo na susjeda umirovljenika, svi smo se okrenuli jer je pas lajao, a susjed vikao. Ugrizao ga je za nogu, a kako se susjed sagnuo ne bi li ga valjda odgurnuo te se pritom primio za ugriženu nogu, pas ga je ugrizao svom snagom za ruku. Pas je doista izgledao rastrojeno, a možda i zaigrano”, ispričao je za Jutarnji list jedan od svjedoka napada i dodao kako nije mogao prepoznati o kojoj se pasmini radi.

Drama na zagrebačkom Ksaveru: Pet ljudi završilo na traumatologiji nakon napada psa

Facebook Komentari