Rončevići i mala Mila idu u Philadelphiju, dobili plan liječenja iz bolnice

Reporterka HRT-a Nikolina Gerek javila se ponedjeljak kasno navečer ispred Dječje bolnice na Kantridi u Rijeci. Od djeda Mile Rončević, Vladimira, dobila je potvrdu da obitelj kreće na put za SAD. Iz Rijeke za Zagreb kreću u 5.40, a potom dalje prema Philadelphiji.

Rončević je u razgovoru potvrdio i da su dobili plan liječenja iz philadelphijske bolnice.

Milina majka Sanja Matijević Rončević Jutarnjem je rekla da cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom to će biti oko 2,3 milijuna dolara.

Milina majka kazala je da su dugo pregovarali oko plana liječenja jer su željeli osigurati da Mili bude pružen najbolji tretman u slučaju da klasična metoda ne bude uspješna.

– Njihov plan liječenja uključivao je kemoterapiju i nakon toga transplantaciju, no mi smo željeli znati što će biti ukoliko ta metoda bude neuspješna. Nakon pregovora, dogovoreno je da će oni u tom slučaju Milu o svom trošku prebaciti u neki drugi centar koji može pružiti metode s kojima može doći do izlječenja. Mi smo na to pristali i, evo, sutra ujutro putujemo, rekla je Jutarnjem Sanja Matijević Rončević.

Kazala je da je dogovoreno da će Milu odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children’s Hospital of Philadelphia. Roditelji, naravno, putuju s njom i kreću u 9 ujutro od Zagreba preko Frankfurta u Philadelphiju.

Ažurirani podaci na stranici Lifeformila, objavljeni nešto iza 18 sati u ponedjeljak, govore da je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

– Obitelj ima i opciju odlaska u Švicarsku ili ostati u Dječjoj bolnici Kantrida, izvijestila je HRT-ova reporterka Klaudia Modrić Plantarić dodajući da su pronađena tri darivatelja matičnih stanica iz SAD-a, Italije i Njemačke.

Ažurirani podaci na stranici Lifeformila, objavljeni nešto iza 18 sati u ponedjeljak, govore da je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

Hrvatska i hrvatska dijaspora sa svim ljudima dobre volje diljem svijeta – uspjeli su! Objavio je to na podnevnoj konferenciji za medije u Zagrebu Marin Rončević, otac male Mile oboljele od teškog oblika leukemije.

Svi za Milu: Marin Rončević objavio, na njegovom računu je 22.940.381 kuna, na deviznom računu 57.645 eura… novac još pristiže

Facebook Komentari