Trakavica s BiH i hrvatskom tajnom službom se nastavlja: Tri državljanina BiH veleposlanstvu u Ljubljani prijavila pritiske SOA-e

Trojica državljana Bosne i Hercegovine koji žive u Slovenije u srijedu su se javili bh. veleposlanstvu u Ljubljani kako bi tamo dali izjave u kojima tvrde da su ih zastrašivali i pokušavali ih pridobiti za suradnju pripadnici hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) nastavljajući navodnu aferu koju Hrvatska rezolutno niječe, piše N1.

Miinistar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je za N1 televiziju potvrdio kao su tri osobe u veleposlanstvu u Ljubljani dale izjavu “o čemu je sačinjena zabilješka” ali je odbio pojasniti što su oni točno izjavili.

“Nećemo davati nikakve informacije o sadržaju tih izjava nego ćemo kada sve to stigne u sjedište ministarstva kompletan materijal proslijediti ovlaštenim službama. To je jedina stvar koju mi u ovom trenutku možemo učiniti”, kazao je Crnadak.

Mediji su objavili kako je veleposlanstvo BiH u Ljubljani u utorak nazvao muškarac iz BiH sa stalnim boravkom u Sloveniji koji je tvrdio kako je na ulasku iz BiH u Hrvatsku nekoliko sati zadržan na granici gdje su ga ispitivali hrvatski obavještajci pokušavajući ga pridobiti za suradnju.

Mektić ispitan u Tužiteljstvu zbog optužbi na račun Hrvatske: Sve što sam rekao potvrđujem

Plenković i SOA o Mektićevom somnambulizmu: Moram priznati da je riječ o vrlo kreativnoj manipulaciji

Facebook Komentari