Nova zabava na političkoj sceni: Čiji je skupi Mercedes u dvorištu Gabrijele Žalac? Vlada šuti, suprug zamuckuje…..

Ad

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura i u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja, čiji dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna, već dulje vrijeme stoji parkiran u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u Vinkovcima, piše Jutarnji list od srijede.

Susjedi obitelji Žalac u razgovoru s reporterima Jutarnjeg lista tvrde da je luksuzna limuzina parkirana tamo već nekoliko mjeseci, da je vozi suprug Mario Žalac, a fotografi Jutarnjeg prošlog su tjedna od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali ovaj vrijedan automobil.

Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, novi je, registriran je 28. siječnja 2019., i iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac, niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima smo razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

– Automobil nije u vlasništvu niti u najmu obitelji Žalac – šturo su odgovorili iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a isti su odgovor poslali i na ponovljeni upit s detaljnim pitanjima u kojima smo tražili informacije o vlasništvu vozila, tko ga koristi te tko i koliko plaća najam.

Jer, u slučaju da obitelj Žalac ima ikakve veze s tim automobilom, da je u njihovu vlasništvu ili dugoročnom najmu, to bi trebali prijaviti u imovinskoj kartici, u kojoj sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna. Budući da dnevni najam ovog automobila stoji najmanje 1250 kuna, jasno je da je riječ o mjesečnom iznosu koji dobrano i s eventualnim popustom na dugoročni najam prelazi mjesečnu zaradu koju od plaće ima ministrica Žalac.

Iz Vlade Jutarnjem nisu ni odgovorili na upit, a nazvali su i Marija Žalca koji je bio dosta uzbuđen zbog poziva. Tvrdi da automobil nije njegov, ali nije želio odgovoriti čiji je, piše Jutarnji i navodi da više o tome ima u tiskanom izdanju.

Mario Žalac, prema riječima Vinkovčana, inače je vrsni automehaničar, a prije otprilike pet godina servis je preselio u novi moderniji prostor u poslovnoj zoni nedaleko od željezničke pruge koja vodi prema Otoku.

Facebook Komentari