SDP-ovac Jelušić objasnio da SDSS i Pupovac nemaju digniteta

SDP-ovac Ivo Jelušić u N1 Studiju uživo komentirao je aktualna politička događanja.

Jelušić je mišljenja da SDSS neće izaći iz vlasti, bez obzira što je Milorad Pupovac danas poručio da on neće ići na sastanak vladajuće koalicije.

Da su to misili učiniti, kaže, dogodilo bi se to prije nekoliko dana kad je Pupovac poručio da je “stao na crtu”.

“Nije se dogodio bilateralni susret Plenkovića i Pupovca, pa nije htio ići na kolektivni, ne vidim da je nešto drugo u pozadini” mišljenja je Jelušić.

“Oni su spremni progutati puno toga i dovesti u pitanje svoj politički ugled, ako je u pitanju puki materijalni interes, to su puno puta pokazali”, dodaje.

Isto tako, navodi, oko svakih izbora događa se zatezanje odnosa između partnera, da bi se oni opet normalizirali i svatko se vratio u svoja jata.

“Veže ih duboko jedan interes koji se prije svega izaražava u nečem što se zove novac”, kaže Jelušić.

“Da su držali do svog digniteta, oni su se davno trebali dići od stola, ali nisu, pa neće ni sada”, komentira Jelušić.

Na pitanje može li Plenković računati na zastupnike okupljene oko Kluba Milana Bandića, ako SDSS izađe iz koalicije, Jelušić odgovara: “S te strane Plenković ima komotnu poziciju, matematički on može opstati i bez njih.”

“Nažalost, u ovom sazivu Sabora ima toliko ljudi koji gledaju samo vlastite interese, mnogi od njih zanaju da njihove političke perspektive nema jer su napravili ‘salto mortale’, jer su promijenili svoj politički smjer i zato gledaju da ovo traje što duže. Za očekivati je da će oni ostati vjerne sluge Plenkovića”, dodaje.

Tri su varijante da se razriješi ova situacija, kaže. Prva je da se situacija smiri, druga da netko “iskoči” i da se većina zgusne, a treća, po mišljenju Jelušića najbolja varijanta, su izbori.

“Ova većina nema izborni legitimitet. Bilo bi pošteno da se vrati građanima”, kaže Jelušić.

Što se tiče ministrice Gabrijele Žalac, koja je tri dana nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovala bez važeće vozačke dozvole, ponudila ostavku, kaže da je to učinila jer je morala zbog pritiska javnosti.

“Nakon tri dana je pustila suzu, čak nije ponudila ostavku već mandat, a njega premijer uvijek ima na raspolaganju. Ona ništa nije ponudila, postojao je pritisak javnosti, pa je morala to napraviti”, mišljenja je Jelušić.

Jelušić je komentirao i izbore u Lici, gdje je SDP ostao bez vijećnika u županijskoj skupštini.

Kaže da SDP na tom području nije nestao, ali da nije dobro prošao za što je, smatra, odgovorno lokalno vodstvo stranke. Podsjetio je na odličan rezultat SDP-a na nedjeljnim izborima u Ogulinu, bez obzira na loše stanje stranke na državnoj razini.

“Treba sve proanalizirati i vidjeti gdje je problem”, zaključuje.

Brkić o Uljaniku, Pupovcu i Gabrijeli Žalac vrlo znakovito: Kad ja budem premijer…..

Kosor: Pupovac radi cirkus

Pupovac ne dolazi na sastanak koalicije, Kuščević: Koga nema bez njega se može

Facebook Komentari