Sanaderu sutkinja odredila odvjetnika po službenoj dužnosti, nije mu se svidjela ideja

Zbog nedolaska branitelja Ive Sanadera u suđenju za aferu Ina Mol sutkinja Županijskog suda Maja Stipić Štampar odgodila je raspravu na kojoj su trebali svjedočiti bivši čelnici Ine Davor Štern i Damir Vanđelić, a bivšem premijeru dodijelila je branitelja po službenoj dužnosti, što je on ocijenio kao grubo kršenje njegovih ustavnih prava i temeljnih sloboda.

Sanaderovi branitelji, Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, ispričali su svoj nedolazak na sud bolešću. Prodanović je kao razlog nedolaska naveo operaciju, dok je Sloković prije rasprave obavijestila sutkinju kako ima virozu.

Sanader je ustvrdio kako smatra da ne postoje razlozi za postavljanje branitelja po službenoj dužnosti jer njegovi odvjetnici “redovito dolazi na rasprave” te kako im je ovo “prvi nedolazak na sud u devet godina koliko se vod postupak”. “Kako će branitelj po službenoj dužnosti u 10 dana spremiti za spis koji ima više od 10.000 stranica. Odbacujem da me netko takav brani”, izjavio je Sanader.

Na novom suđenju za primanje mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini uz Sanadera je optužen i direktor MOL-a Zsolt Hernadi iako i dalje nedostupan hrvatskom pravosuđu, piše HRT.

Facebook Komentari