Ministarstvo zdravstva šalje inspekciju u Kliniku Fran Mihaljević zbog lošeg stanja beba

Nakon što su danas na društvenim mrežama objavljene fotografije dviju beba iz zagrebačke Klinike Fran Mihaljević, koje su u zapuštenom stanju, reagiralo je Ministarstvo zdravstva.

“Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.

Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”, navodi se u priopćenju Ministarstvo zdravstva.
Kako se može vidjeti na fotografijama, petomjesečne bebe vezane su za krevetiće zbog infuzije, oko ruku imaju role od wc papira.

Bebe su u zapuštenom stanju – na intimnim dijelovima tijela vidljive su rane koje su posljedica ležanja u pelenam natopljenima mokraćom, prenosi N1.

Nove pritužbe na liječenje: Objavljene slike beba, pojavile su im se rane u području pelena; Počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji

Facebook Komentari