Analiza: Posao s Izraelcima je propao, ali se vrlo brzo može realizirati posao s partnerima iz SAD-a i steći ogromna strateška prednost, evo kako

Piše: Miljenko Kniewalt, pilot i instruktor letenja

Posao s izraelskim F-16 C/D Barak je i službeno propao, HRZ ovi MiG-ovi uglavnom nisu u blistavom stanju, a i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović upozorava da nema vremena za čekanje. Osim opcija nastavka postojećeg natječaja i raspisivanja novoga, postoji i treća opcija – izravna pogodba, a u nju je uključena i već prokušana – donacija.

U kuloarima se spominje i upravo ta, posljednja opcija, kakvom su, na kraju krajeva, i Izraelu stigli F-16. Po priči iz dobro obaviještenih izvora Hrvatskoj se smiješi aranžman s najpouzdanijim strateškim partnerom i liderom NATO saveza, Sjedinjenim Američkim Državama.

Taj aranžman je vrlo sličan ako ne i istovjetan poslu koji je realiziran prije više od godinu dana u transferu donacije Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu – 16 borbeno izviđačkih helikoptera OH-58 D Kiowa Warrior.

Kiowa Warriori su u tom aspektu bili iznimno povoljan transfer visokih tehnologija u odnosu na nabavnu cijenu kakvu smo mogli postići u međunarodnom natječajnom procesu. Troškovi su podrazumijevali transport do Hrvatske i školovanje naših posada uz prvi set naoružanja koje je već isproban na bojevim gađanjima danju i noću. Naše posade i službe održavanja tih helikoptera dobile su najviše ocijene američkih instruktora. U završni dio procesa do pune operabilnosti helikoptera Kiowa Warrior uključen je i sporazum koji je potpisan sredinom prošle godine kada je Hrvatsku pohodila delegacija američkog proizvođača Lockheed Martin, koji sadrži nabavu ubojitih raketa zrak-ciljevi na zemlji, Hellfire koje inače koriste već godinama sve bespilotne letjelice USAF.

Osim sporazuma i dopreme raketa Hellfire sporazum s Hrvatskom obuhvaća i nabavu sustava zračnog motrenja kao i bitan segment ove priče, punu podršku Lockheed Martina u procesu održavanja.

Taj dio suradnje sa strateškim partnerom nekako se zrcali i u vrlo izvjesnoj budućoj suradnji oko nabave višenamjenskog (multi roll), noćnog i dnevnog (night and day) te nimalo nebitno, zrakoplova koji suvereno djeluje u svim vremenskim uvjetima (all weather operation).

Ta i takva zrakoplovna platforma podrazumijeva vrlo zahtjevnu i identičnu obuku adekvatnu zahtjevima predviđenih tehnologija, procedura, operativnih priručnika te check lista kako pilotskog tako i zemaljskog osoblja HRZ -a.

Poveznica u tehnologiji – F-16

Sve te karakteristike objedinjuje Lockheed Martinov F-16 Block 25\30 koje ima National Guard of Minnesota, a koji su nakon isporuke i probnih letova konzervirani kao ratna rezerva. Upravo bi pola eskadrile tih letjelica (12 primjeraka) mogli biti predmet američko-hrvatskog posla, točnije – donacije.

Dakle, ti zrakoplovi posjeduju veliku vrijednost prije svega zbog ogromnog broja slobodnih sati naleta, čak 12 000 sati što u konkretnim usporedbama s drugim ponuđačima nema premca.

U direktnim dogovorima sa SAD-om i proizvođačem stručno povjerenstvo će kao i do sada uspješno znati procijeniti koje i kakve nadogradnje su potrebne HRZ-u za uloge koje mu predstoje. Tvrtka Lockheed Martin upravo ovih dana provodi modernizaciju Grčkih F-16 koji će poput ovih Nacionalne garde Minnesote ako se taj posao realizira, a svi su izgledi da hoće, dobiti atribut 4++ što u prijevodu znači da će F-16 Block 25\30 nakon uloženih sredstava koja su bila predviđena za nabavu inačice Barak, postati inačica F-16 50\52 V.

Slovo V-Viper naziv je za 20-ak poznatih zmija otrovnica, a dobile su sve moderne inačice F-16. Tu platformu dobili bismo kao što su i Izraelci kao donaciju dobili prije 30-ak godina F-16. Nakon toga su nadogradnjama u suradnji s Lockheed Martinom pretvorili ih u uspješnu varijantu pod nazivom Barak.

Samo loše informirani, te oni koji se prije svega bave jeftinim spletkama misle da će država Izrael, koja od Lockheed Martina nabavlja i najsuvremenije F-35 te zračne cisterne i svoju trenutnu perjanicu, Boeingov F-15, ugroziti poziciju u odnosu na najvećeg proizvođača i distributera vojnih tehnologija SAD, a sve zbog nerealiziranog posla s Hrvatskom. Vojna industrija države Izrael će zasigurno pronaći svoju nišu u suradnji s Hrvatskom i u budućnosti.

Usporedba ponuđenog na natječaju iz kojeg su ispali Izraelci

U ovom usporednom i kratkom osvrtu na dosadašnje pretendente natječaja oko nabave borbenog zrakoplova za Republiku Hrvatsku južnokorejski FA-50 ipak smo izostavili jer spada u slabiju kategoriju.

F-16 Barak

Kroz godine nadogradnji i ojačanja trupa, sletnih sustava i snažnijeg motora dobio je na ukupnoj težini i većoj nosivosti goriva te ubojnih sredstava, a time mu se povećala potrošnja goriva u letnom stanju. Barak je time poboljšao svoju ubojitost ali je povećao operativne troškove sata leta na oko 8000 dolara.

Prednosti su mu mogućnost korištenja opreme i naoružanja američkih proizvođača kao i mogućnost korištenja opreme i naoružanja izraelskih proizvođača, a za sami odabir korištenja naoružanja za vrijeme leta piloti koriste izraelski ili američki Mission Computer.

To mu daje veliku operativno taktičku prednost pri djelovanju u svom bliskoistočnom okruženju, a time i djelomičnu neovisnost u proizvodnji i nabavi opreme i naoružanja. Barak, kao i ostale izraelske inačice F-16, u svojim borbenim misijama djeluje u zajedništvu s ostalim zrakoplovima Izraelskog ratnog zrakoplovstva a to su prije svega, Boeingov F-15 te najnovija akvizicija Lockheed Martina F-35.

Tako da u svojem okruženju nemaju ravnopravnog suparnika. U od Izraela predloženoj suradnji spomenuta je i izgradnja tvornice streljiva na području Hrvatske, zajednički projekti oko razvoja i proizvodnje bespilotnih letjelica, suradnja u navodnjavanju Slavonije te drugi oblici suradnje na više razina. Sve u svemu, Barak i vezani projekti su bili jak argument za suradnju s Hrvatskom. Izraelskih 12 Baraka, uz ostale segmente suradnje, Hrvatsku bi koštali oko 500 milijuna dolara.

F-16 Block 25\30 (Grčki)

Grčka ponuda njihovog dijela prizemljenih eskadrila (koje nisu mogli držati u letnom stanju zbog krize i recesije) uklapa se i u onaj dio koji ćemo obraditi kroz vrlo izvjesnu mogućnost donacije i modernizacije F-16 Block 25\30 Nacionalne Garde države Minnesote Republici Hrvatskoj.

F-16 Block 50\52 V(Viper)

Još 14. listopada 2018. godine veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Robert Kohorst, između ostalog, izjavio je ;…”Hrvati bit ćete zadovoljni”.

Ako je projekt koji uključuje konzervirane F-16 iz Minnesote izvor našeg budućeg zadovoljstva, onda i istinski možemo biti zadovoljni. Za nadati se da bi oslonac na lidera NATO oživio realizaciju LNG terminala na Krku, te da bi eventualno snažno pokrenuo i realizaciju logističke baze na zračnoj luci u Udbini, koja je evidentno na sjajnom geostrateškom položaju.

Realizacijom projekta logističke baze na Udbini zasigurno bi došlo da zapošljavanja tisuća radnika tog kraj što je nemalo postignuće za našu zemlju i vrlo potentna lokacija za glavnog strateškog partnera Republike Hrvatske.

Dakle, sami zrakoplovi bi nakon donacije bili podignuti na razinu Block 50\52 V (kakvu ima i grčki program podizanja), a operativni troškovi sata leta ovog zrakoplova iznose oko 7000 dolara.

Pokreće ga motor dokazanog proizvođača General Electric F 110. Maksimalna težina na polijetanju (uz osnovno naoružanje za ciljeve u zraku i na zemlji) oko 20 tona. Cijena modernizacije je oko 25-30 milijuna dolara po platformi a u onoj početnoj varijanti mogla bi obuhvatiti vrlo napredne i ubojite rakete za ciljeve u zraku i to u rasponu od raketa dometa 5 kilometara do 70 kilometara.

Ključna podrška tom dijelu operabilnosti bio bi i najmoderniji radar Northrop Grumman za otkrivanje i praćenje ciljeva koji se ugrađuje u Viper inačicu F-16, a koji može u realnom vremenu pratiti dvadesetak potencijalnih ciljeva u zraku i to pod kutom od + – 60 stupnjeva.

Sličan kompjutorski sustav sudjeluje u odabiru ciljeva na zemlji te pametnim projektilima na vanjskim ovjesima daje brzu i preciznu informaciju te njihovu aktivaciju.

Obuku naših budućih instruktora i mehaničara provodili bi oni najbolji, američki instruktori. Sve razine letačke obuke do pune integracije u sustav HRZ i HV završno bi se odvijale (kao i u slučaju Rumunjske) izvođenjem operacije punjenja goriva u zraku u za to propisanim zonama koje već od 1993 godine postoje iznad akvatorija otoka Visa, NATO zona SONNY.

Hrvatska nakon te donacije i modernizacije dolazi u vlasništvo sjajnog zrakoplova 4 ++ generacije. Stvar je daljnjih i stručnih pregovora koji se u dobro uređenim zemljama vode daleko od medija i o mogućnosti donacije 10 jednosjeda i 2 dvosjeda ili kao u Slovačkoj varijanti (F-16 Block 70\72) 10 jednosjeda i 4 dvosjeda.

Prednosti F-16 V ugradnjom najnovije generacije obrambeno-ofenzivnih sustava te taktičke uloge u NATO sustavu su nemjerljive za našu zemlju iz više aspekata. Takvim rješenjem Hrvatska ne bi imala ravnopravnog oponenta na nebu jugoistočne Europe.

Mudrim i dosljednim pregovorima dolazimo u poziciju da NATO članicama u našem neposrednom okruženju ponudimo pod povoljnim uvjetima AIR POLICING PROGRAM (nadzor zračnog prostora kojeg sve članice NATO moraju osigurati).

Moguće korisnice naših usluga bile bi tako Slovenija (sada taj posao obavljaju Talijani i Mađari), Crna Gora, Albanija (posao za sada dijele Talijani i Grci), te Kosovo (što bi sjeverno od Prištine zasigurno izazvalo sveopće oduševljenje).

Budućim i dobro odrađenim pregovorima s NATO susjedima i uspostavom naše izvedbe AIR POLICINGA, te realnom cijenom, za 4 do 5 godina mogla bi se i u cijelosti povratiti investicija u modernizaciju donirane F-16 V platforme.

Dakle, realizacijom donirane i modernizirane inačice F-16 V naša zemlja bi i u ovom segmentu postala novi i snažan igrač na geostrateškoj karti jugoistoka Europe.

Malo se govorilo o sinergiji koja bi dobila svoju puninu i kompletnost integracijom F-16 V u već postojeće elemente HV-a. Dobro obučen i uvježban pješak kopnene vojske, 16 samohodnih haubica od 155 mm, PzH 2000 te izvidničko borbena varijanta OH-58 D Kiowa Warrior uz izvjesnu realizaciju modernizirane inačice F-16 V jamstvo su uspješnog, sinergijskog djelovanja te odvraćanja potencijalnog agresora.

Realizacijom projekta F-16 V taj zrakoplov postao bi najoštriji nož u kuhinjskoj ladici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Definitivno propao posao s F-16 C/D Barak

Strateško partnerstvo (II): Kako kupiti najskuplje zrakoplove i još zaraditi dosta novaca

Facebook Komentari