Britanci u La Manche šalju Kraljevsku mornaricu u borbu protiv ilegalnih migranata

Foto: Brian Burnell

Prema riječima britanskog ministra obrane Gavina Williamsona, Britanija namjerava rasporediti brod obalne straže HMS Mersey u tjesnac Dover kako bi zaustavila dolazak ilegalnih migranata u Ujedinjeno Kraljevstvo preko engleskog kanala (La Manche), dodajući da Velika Britanija želi “pomoći u sprječavanju migranata da krenu na opasno putovanje” ”.

On je izrazio nadu da će profesionalnost britanskog mornaričkog osoblja spriječiti “opasno putovanje migranata kroz kanal”.

Ranije je ministar unutarnjih poslova Velike Britanije Sajid Javid Ministarstvu obrane poslao zahtjev za korištenje Kraljevske mornarice u tjesnacu kako bi se pomoglo u rješavanju migrantske krize.

“Moj fokus i dalje je na zaštiti granice Velike Britanije i sprečavanju gubitka života u Kanalu”, rekao je ministar Javid, kako navodi ABC.

Mnogi slučajevi migranata koji pokušavaju prijeći kanal kako bi ušli u Britaniju dokumentirani su posljednjih godina, a krijumčari su pojačali aktivnosti krajem 2018. godine.

Sajid Javid nedavno je izjavio da se mora postaviti pitanje: Ako ste pravi tražitelj azila, zašto niste tražili azil u prvoj sigurnoj zemlji u koju ste došli?”.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Jeremy Hunt složio se s ocjenama Sajida Javida o tražiteljima azila.

U srijedu su uhićene su dvije osobe osumnjičene za ilegalno organiziranje transfera migranata preko engleskog kanala, koje su zadržane u pritvoru.

Facebook Komentari