Zagreb: Dogovorio masažu pa u stan žene došao s plinskim pištoljem, prijetio i iznuđivao novac, predstavio se kao policajac….

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela razbojništva i jednog kaznenog djela iznude u pokušaju na štetu dviju žena, jedne 27–godišnjakinje i 40-godišnje srpske državljanke, javlja zagrebačka policija.

Naime, ovog je Božića osumnjičeni 33-godišnjak stupio u telefonski kontakt s oštećenom državljankom Srbije, čiji broj telefona je pronašao pod oglasom pružanja usluga masaže. Nakon toga je dogovorio masažu i otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik bez da joj je pokazao policijska obilježja.

Međutim, kada ga je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, isti je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posjedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac. Kako oštećena nije imala novce, osumnjičeni je uzeo njezinu osobnu iskaznicu i prijeteći naložio da mu svakog ponedjeljka mora predavati 1000 kuna ili 100 eura, nakon čega je izišao iz stana.

Dva dana kasnije, 27. prosinca 2018. došao je i do adrese stanovanja 27-godišnjakinje, kojoj se na identičan način predstavio kao policijski službenik te odmah po ulasku zatražio ju da mu preda novac, a kada je ista odbila poslušati ga, izvadio je plinski pištolj, repetirao ga, uperio u smjeru glave oštećene te ponovno zatražio novac. U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 eura i 800 kuna nakon čega je osumnjičeni s otuđenim novcem izišao iz stana.

Odmah idućega dana, putem telefona kontaktirao je oštećenu državljanku Srbije i prijeteći joj, zatražio da mu preda 1000 kuna ispred ulaza jednog trgovačkog centra u Zagrebu, na što je oštećena u dogovoru s policijskih službenicima, pristala. Prilikom susreta s oštećenom osumnjičeni se u jednom trenutku dao u bijeg, odbacio svoj pištolj i prethodno oduzetu osobnu iskaznicu oštećene, međutim, policijski su ga službenici sustigli i uhitili.

33-godišnjak je priveden uz kaznenu prijavu.

Facebook Komentari