Na riječkoj zaobilaznici se prevrnuo kombi pun migranata, ludo vozio Srbijanac

Na riječkoj zaobilaznici kod čvora Orehovica danas ujutro oko 8 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo, prema prvim informacijama s terena, jedno kombi vozilo koje je, prema nekim svjedocima, pokušalo izmaći policijskoj kontroli.

Potom je zbog prevelike brzine odnosno brzine neprilagođene uvjetima na kolniku vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Vozilo se zanijelo, “zaplesalo” na cesti i na kraju izvrnulo na bok uz samu cestu, piše Riječanin.

Iz vozila su jedan po jedan počeli izlaziti migranti. Po izlasku iz prevrnutog vozila, pričaju svjedoci, neki migranti pokušali su pobjeći u šumu, no uhvatila ih je policija.

Policija je obavila očevid i zasad utvrdila sljedeće: kombi austrijskih registracijskih oznaka koji se jutros oko 8 sati kretao riječkom obilaznicom iz smjera Čavli prema Dragi nije se zaustavio na znak policije, piše Novi list.

Kombijem je upravljao 25-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je počeo bježati policiji i čak kombijem htio izgurati policijsko vozilo sa ceste. Zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika prevrnuo se i izletio sa ceste.

U vozilu koje je bilo registrirano za pet putnika prevozio je 13 osoba, migranata. Policija je privela 13 stranih državljana, putnika u vozilu i vozača iz Srbije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i policija će po provedenom istraživanju objaviti više informacija.

Nakon što se kombi prevrnuo na bok uz cestu, iz vozila su potom izašli migranti pa posjedali na rubnik ceste. Čini se da su migranti krijumčarima su platili prijevoz do hrvatsko-slovenske granice, kako javljaju svjedoci nesreće.

Facebook Komentari