Tomislav Karamarko tvrdi da je žrtva afere SMS: Upetljavaju me jer su u panici

Afera SMS o curenju povjerljivih informacija u koje je upetljan informatičar Franjo Varga, kojeg se sumnjiči da je proizvodio falsificirane SMS-ove za korisnike unutar HDZ-a i za obranu Ivice Todorića i Zdravka Mamića, potencijalno uključuje i krugove bliske Tomislavu Karamarku.

Karamarko bi imao motiva otežavati poziciju Milijana Brkića Vase i Andreja Plenkovića, koji ga je naslijedio na čelu HDZ-a, piše Večernji list.

Karamarko je na te optužbe odgovorio žestokim opovrgavanjem tvrdnji. Negira da je Vargu uopće poznavao u vrijeme svog predsjedavanja HDZ-om.

Karamarko je s Vargom stupio u kontakt kako bi mu pomogao pri utvrđivanju krađe glasova na parlamentarnim izborima 2015.. Karamarko vjeruje da se u tom periodu dogodila krađa mandata HDZ-a te je zbog toga tražio pomoć APIS-a.

Ako se krađa dogodila, Karamarko vjeruje da su u nju bile uključene osobe iz HDZ-a čiji je cilj bio smanjiti uspjeh te stranke na izborima i kompromitirati njegovo vođenje HDZ-a kao neučinkovito i pogubno po rejting stranke.

Smatra da je u cijeloj priči on bio žrtva, tako da ne želi da ga se i dalje upetljava u aferu s Vargom, kojeg je, kažu njemu bliski, ionako u životu sreo samo jednom.

“Vrijeme će ionako pokazati koliko su u sve to uključeni oni koji su sada u panici i tvrde da ništa ne znaju”, izjavio je Karamarko.

Facebook Komentari