Policajac kao dopunsku djelatnost imao – prijevoz migranata po Hrvatskoj

Gospićka je policija prije dva dana dana zaustavila jedan kombi koji im se činio sumnjiv.

U klopku ličkih policajaca upao je njihov zagrebački kolega. Policajac je uhvaćen pokraj odmorišta na staroj magistrali prema moru u Koreničkoj Kapeli. U kombiju je prevozio 18 državljana Pakistana koji su ilegalno prešli granicu, piše dnevnik.hr.

Cijelom događju svjedočila je i Almira Ružinić. “Iskreno da vam kažem, mi smo jučer sjedili tu i htjeli smo ih čak ići nahraniti. To su ipak ljudi, žao nam ih je”, kaže Ružinić.

Četrdesetogodišnji uhićeni policajac tako se našao na drugoj strani zakona. Nakon ispitivanja bit će predan pritvorskom nadzorniku.

“Osumnjičeni je službenik PU zagrebačke zbog čega će načelnik policijske uprave donijeti rješenje o njegovom privremenom udaljenju iz službe do okončanja postupka”, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

Za krijumčarenje ljudi zakon je propisao kaznu i do osam godina zatvora. U odnosu na prošlu godinu u prvih osam mjeseci 2018. hrvatska policija bilježi 95 posto više nezakonitih ulazaka u Hrvatsku.

Ovo nije prvi put da su policajci uhićeni zbog krijumčarenja ljudi. Primjerice, prije četiri godine zbog toga je uhićen splitski plavac.

Facebook Komentari