Karamarko objasnio kontakte oko Apis-a i kasnije: Varga me je zvao da mu dam novac za operaciju

Tomislav Karamarko potvrdio je Jutarnjem jučer da se s Franjom Vargom pobliže upoznao 2017. godine. Poznavao ga je iz MUP-a, ali ne toliko dobro, te su se intenzivnije počeli družiti nakon što se Karamarko povukao iz politike.

Isprva su komunikaciju započeli jer je do Karamarka došla informacija da postoji stručan informatičar koji bi mu mogao pomoći oko rekonstrukcije načina na koji je Apis, kako je Karamarko uvjeren, u izbornoj noći pokrao glasove. Dogovarali su da će Varga, ispričao je Jutarnjem Karamarko, napraviti ozbiljnu rekonstrukciju krađe tih glasova i tako su 2017. počela njihova druženja.

Znali su se viđati, a Varga mu se s vremenom počeo žaliti na svoju životnu situaciju. Ozbiljnu rekonstrukciju navodne krađe glasova nikada nije napravio, a ni, kaže, isporučio. No, žalio se Karamarku kako mu je teško te je čak znao od njega, doznaje Jutarnji, tražiti novce za račune za struju, operaciju, pomoć. Zadnji put su se čuli prije 20-ak dana, kad ga je Varga kontaktirao da mu financijski pomogne jer mora na operaciju. Jutarnji doznaje da mu je ponekad Karamarko znao poslati novac kako bi mu pomogao.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić jučer nije odgovarao na molbe za razgovor o svom odnosu s Franjom Vargom, bivšim policajcem koji je pod istragom zbog krivotvorenja SMS korespondencije, piše Jutarnji.

Najnoviju informaciju prema kojoj je policija prije tjedan dana snimila Brkićev razgovor s Vargom, a nakon toga je Varga dobio upozorenje da je pod kriminalističkom obradom, Brkić je prokomentirao dvjema kratkim SMS porukama. “Hahaha”, napisao je u prvoj, a u drugoj je konstatirao da su takve optužbe – glupost. Na pitanje o tome u kakvom je odnosu s Vargom, Brkić nije odgovorio.

VIDEO Brkić o slučaju Varga, prosvjedu, Pupovcu: Možda je Lovro Kuščević Nostradamus; U strahu su velike oči; Mogli su naći neku ljepšu fotografiju

Policija privela vozača iz Ministarstva poljoprivrede, sumnjaju da je Vargu upozorio da uništi dokaze

Plenković o Brkiću i SMS-ovima: Nisam ga uspio dobiti na telefon, očekujem da se istraži sve do kraja

Facebook Komentari