Život s Vlastom: Vaša kolumnistica napisala je svoju prvu knjigu

Piše: Vlasta Janton

Želim i s vama podijeliti svoju sreću koju osjećam prilikom izlaska svoje prve knjige. Nekome je to možda samo knjiga, no meni je to davno željeni san. Nešto o čemu sam kao mlada djevojka sanjarila, maštala. Ali samo maštala.

A onda sam se usudila tu maštu i živjeti jer sam duboko u sebi osjećala da to mogu, znam i želim. Knjigu koja pršti emocijama, strašću, ljubavlju, knjigu u kojoj se možemo svi pronaći, mjesto na kojem se isprepliću tuga i bol, ljubav, nježnost i vječni zagrljaj. Dok sam je pisala emocije su se izmjenjivale, bilo je tu i suza i smijeha, ljutnje na likove i sreće zbog njih. Ti likovi ste Vi. Vjerujem da jeste i želim da jeste. Takvu ljubav želim da spoznate svi.

Mašta ima iznimno jaku moć, možemo sve što poželimo, a to najprije kreiramo svojom maštom da bi to kasnije i realizirali u stvarnosti. Želim vam reći kako u životu nema mjesta za strah, nema mjesta za neodlučnost, za sumnje u svoje sposobnosti. Treba krenuti i strah ostaviti iza sebe. Samo tako se može postići ono što se oduvijek sanjalo. Čak ako se i padne, čak ako se nailazi na prepreke nemojte posustati. Ako je vaša želja dovoljno čvrsta ništa vas ne može skrenuti s puta.

Uvijek sam mislila kako je tako nešto rezervirano za druge, kako ja tome nisam dorasla, i da će to ostati moj neostvareni san. Sve dok jednog dana nisam samoj sebi rekla: Ti to možeš. I zaista mogu. Samo je bilo potrebno krenuti, napraviti taj prvi korak, koji je ujedno i najteži korak. I kada pomisliš da ima previše prepreka stvari se počinju slagati same od sebe, otvaraju ti se vrata za koja nikada nisi pomislio da bi ti se mogla otvoriti. I tvoje srce skače od radosti, ne možeš vjerovati da se to zaista događa. Ali događa se, i to zato jer imaš vjere u sebe, jer znaš da možeš i znaš da vrijediš.

Ponekad se uhvatim kako naslonjena na ruku gledam u daljinu, smiješim se, i osjećam duboku zahvalnost, zahvalnost što se svaki moj, pa i onaj najmanji korak isplatio. Korak koji je bio i posut trnjem, ali i na takvom koraku sam zahvalna. Svaki taj korak me nečemu naučio, pokazao mi zašto je nešto moralo biti, što sam od toga trebala naučiti kao lekciju i znam da je to točno tako moralo biti. I nikako drugačije. I sve to me dovelo do ovoga gdje sada jesam. Kažem, možda to nekome nije ništa posebno, no meni je to ispunjenje mog sna, i od toga ne tražim ništa više. Ovime vam samo želim reći da i vi možete sve ono o čemu ste maštali, sanjarili, samo trebate učiniti taj prvi korak.

Moja prva knjiga je romantični ljubavni roman, naslova „Zagrljaj u koji pripadam“. Alina, žena u ranim tridesetima, vodi skladan i miran život uz svog supruga i šestogodišnju djevojčicu. Svoj dugo željeni san napokon pretvara u stvarnost kada odluči kupiti malu cvjećarnicu i pretvara je u svoje malo poslovno carstvo. No, njezin se život iz temelja mijenja kada u njenu radnju zakorači muškarac od čijeg pogleda shvati da sve o čemu je maštala upravo sada stoji pred njom. U tom trenutku znala je da mu pripada kao što nikada nikome nije pripadala. Strah, nevjerica, želja za nemogućim, osuda okoline, obitelji i snažna ljubav bacalo ju je u očaj. Što učiniti, živjeti životom kakvim se od nje očekuje ili živjeti život ispunjen ljubavlju kakva se desi samo jednom u životu? Postoji li prava ljubav i ima li ona sretan kraj, Alina će saznati na njezinoj najvećoj životnoj raskrsnici.

Također vas želim obavijestiti da će promocija knjige biti dana 5. 10. 2018.g u 18,00 sati u Zagrebu, Bogovićeva ulica broj 7, u knjižari Hoću knjigu, pa ukoliko imate želju doći bilo bi mi izrazito zadovoljstvo. Knjigu također možete naručiti putem inboxa na mojem privatnom profilu. Bit će vam dostavljena s posvetom. Nadam se da ćete uživati u knjizi i čitati je s istim žarom kao što sam je ja i pisala. Ostajte mi sretni i u ljubavi!

Facebook Komentari