VIDEO Joshua je sinoć nokautirao Povetkina, evo što misli o Filipu Hrgoviću

Anthony Joshua sinoć je na londonskom Wembleyu nokautom u 7. rundi pobijedio ruskog boksača Aleksandera Povetkina i tako zadržao WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve u svojim rukama.

Premda je šest rundi dominirao i boksao gotovo savršeno, Povetkin ipak nije izdržao. Joshua je u sedmoj rundi nizom sjajnih udaraca dva puta rušio ruskog borca i završio priču.

Anthony Joshua nakon borbe je odgovarao na pitanja novinara u press centru, a među njima je bio i reporter RTL-a, koji je iskoristio priliku da najboljeg svjetskog boksača upita o najboljem hrvatskom boksaču – Filipu Hrgoviću.

Anthony, je li ti poznato ime Filip Hrgović? Što misliš o njemu, cijeniš li ga i vidiš li ga možda u budućnosti nasuprot sebe u ringu?

“Znam Filipa. Bio sam u Brazilu na Olimpijskim igrama u Riju i gledao sam nekoliko njegovih borbi, između ostalih i onu s Tonyjem Yokom. Želim mu svu sreću, mogu reći da je jako talentiran, vrlo snažan. Mladi borci znaju da mogu sve ukoliko se posvete svojoj karijeri i svojim ciljevima. Međutim, danas nije stvar samo u talentu. Mladi dečki koji se bave boksom su ‘gladni’, puno toga je u glavi. Ukoliko Filip gleda presicu, želim mu sreću u budućnosti i u lovu na teškaške titule”, rekao je Joshua.

Joshua poslao Klička u mirovinu

Prisjetimo se tog legendarnog lanjskog meča:

5. runda 41-godišnji Vladimir Kličko prvi put je na podu. Sudac broji, ali Anthony Joshua toliko se ispuhao da nema snage završiti legendarnog Ukrajinca.

Runda 6. oporavljeni Kličko senzacionalno uzvraća. Sijevnuo je desni direkt i Joshua je u nokdaunu. Sudac opet broji. Kličko je želio završiti posao, ali Joshua je nekako preživio do kraja šeste runda.

A onda zatišje do 11. runde u koju Kličko neoprezno ulazi i Britanac drugi put u meču upsjeva otvoriti suparnika. Kličko je uzdrman, a iz Joshuina korenera povik ‘You ‘v got him’.

I onda aperkat koji je Klička poslao u mirovinu.

Veliki Ukrajinac i drugi put se uspio podići, ali više ne i oporaviti. Ubrzo je opet završio na podu, sudac mu je pružio još jednu priliku nakon trećeg ustajanja, ali priči je bio kraj. Anthony Joshua novi je kralj teške kategorije.

“Govorio sam svima da će ovo biti boksački klasik, a da će bolji pobjediti. U boksu nema kompliciranja, svatko ovo može napraviti. Svatko. Samo si morate zadati ciljeve, sve je u karakteru. Kao i u životu. Zadate si cilj i onda kopate, kopate i kopate do kraja”, izjavio je Joshua nakon meča.

Tužno je bilo nakon svega vidjeti velikog Klička koji je znao da je ovo kraj, iako je ostavio malo odškrinuta vrata.

“Naravno da smo u ugovor stavili i revanš, ali sada moram analizirati što se dogodilo. I ja sam uživao kao i vi večeras, ali želio sam podići ruke nakon svega, čestitam Joshui koji je odnio naslov”, rekao je Kličko.

Joshua se okitio s tri pojasa. Obranio je svoj po IBF-u, a odnio je i WBO i IBO pojaseve i postao novi vladar teške kategorije.

“Ovo je bio samo meč, ali puno više je u treningu. To je način života, trening i vojnička disciplina. Ako ne živite tako ne možete do uspjeha”, objašnjava Joshua.

Era Vladimira Klička time je definitivno je završila. Sinoć je poput poraženog starog lava gledao, kako što prije otići s Wembleya nekamo na osamu daleko od svega…

Facebook Komentari