VIDEO HNL: Hajdukova četiri gola u Puli, Dinamovih pet u drami na Maksimiru, Gorica najugodnije iznenađenje, Lokomotiva – druga na ljestvici

Nogometaši Hajduka svladali su Istru 1961 4:2 u gostima, u dvoboju osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Bila je to druga prvenstvena utakmica u kojoj je Hajduk vodio Zoran Vulić i druga pobjeda Splićana.

Hajduk je cijelo vrijeme bio u rezultatskom plusu. Vodio je 3:0, potom se domaćin vratio u igru smanjivši na 2:3, no gol Ivanovskog u 65. minuti bio je ključan. Po dva su gola za Hajduk postigli Adam Gyurcso i Mirko Ivanovski, piše HNTV.

https://www.youtube.com/watch?v=O73_0ilEslY

Potez utakmice bio je prvi pogodak Puljana kada je Panamac Rodriguez fantastično zapucao s 25 metara i pogodio suparničku mrežu. Posljednjih nekoliko minuta Istra 1961 odigrala je s igračem manje (isključenje Grujevića).

Hajduk se drugom pobjedom u nizu popeo na šesto mjesto ljestvice.

HT Prva liga, 8. kolo: Istra 1961 – Hajduk 2:4 (Rodriguez 40., Mierez 52./Gyurcso 21., 25., Ivanovski 36., 65.)

Nakon drame Dinamo slavio protiv Zaprešićana

Zagrebački Dinamo vrlo je teško osvojio tri boda protiv Inter-Zaprešića (5:3) u ogledu osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Zaprešićani su na maksimirskom stadionu vodili 2:1 i 3:2, ali nisu izdržali s igračem manje.

Prvo poluvrijeme nije ukazivalo na dramu, a jedini je gol u prvih 45 minuta postigao Marko Lešković. No, u nastavku je maksimirskim travnjakom zavladala prava drama.

Zaprešićani su golovima u 53. (Ajayi) i 55. minuti (Andrić) preokrenuli rezultat, ali je u 57. Haramustek skrivio jedanaesterac i zaradio crveni karton. Budimir je izjednačio na 2:2 i Dinamo je s igračem više krenuo prema pobjedi.

No, domaćin se u 69. minuti opet našao u rezultatskom zaostatku (2:3), nakon autogola Šunjića. Ipak, završnica susreta pripala je Bruni Petkoviću koji je s dva pogotka preokrenuo na 4:3 i tako zadržao pobjednički ritam Dinama. U sudačkoj nadoknadi konačnih je 5:3 postavio Kadzior.

HT Prva liga, 8. kolo: Dinamo – Inter-Zaprešić 5:3 (Lešković 14., Budimir 58.-11m, Šunjić 69.-ag, Petković 71., 83., Kadzior 90.+4/Ajayi 53., Andrić 55.)

Lokomotivinih 2:0 za prvi poraz Rijeke u sezoni

U osmom kolu Hrvatski Telekom Prve lige nogometaši Rijeke doživjeli su prvi poraz.

Krivac za to je Lokomotiva koja je na obnovljenom travnjaku Kranjčevićeve ulice svladala oslabljenu Rijeku 2:0.

Domaćin je poveo u 26. minuti pogotkom Tonija Datkovića, a početkom drugog poluvremena Lokomotiva je imala prvu meč loptu na utakmici. Punčec je rukom zaustavio loptu koja je putovala prema riječkoj mreži, zaradio je crveni karton, ali jedanaesterac nije realizirao Radonjić (obrana Sluge).

No, utakmica je potom bila riješena u 71. minuti kada se opet istaknuo Lirim Kastrati te je postigao pogodak s 20-ak metara za konačnih 2:0.

Lokomotiva se trenutačno popela na drugo mjesto ljestvice.

HT Prva liga, 8. kolo: Lokomotiva – Rijeka 2:0 (Datković 26., Kastrati 71.)

Zwolinski pogodio za slavlje Gorice u Gradskom vrtu

Nogometaši Gorice brzo su se vratili pobjedničkim navikama te su u susretu osmog kola HT Prve lige pobijedili Osijek u gostima 1:0.

Podsjećamo da je Gorica imala niz od tri pobjede, nakon čega je pala protiv Dinama na domaćem travnjaku u prošlom kolu. No, sada je te izgubljene bodove nadoknadila u Gradskom vrtu. Osijek je, pak, upisao drugi ovosezonski poraz, ali i prvi domaći, nakon četiri pobjede i jednog remija.

Utakmicu je odlučio prvi strijelac Lige Poljak Lukasz Zwolinski koji je u 57. minuti majstorski realizirao kontranapad (udarac iskosa s 15-ak metara u suprotne rašlje) i tako postigao svoj šesti ovosezonski pogodak.

Prije toga, a posebno nakon primljenog gola domaća je momčad svim silama jurišala u napad. Stvarala je brojne prilike, no ove subote odlični vratar gostiju Kahlina ostao je nesavladan.

Gorica se tako Osijeku, primaknula na samo bod zaostatka, piše HNTV.

HT Prva liga, 8. kolo: Osijek – Gorica 0:1 (Zwolinski 57.)

Rudeš ukrao bod Slaven Belupu u Koprivnici

Nogometaši Rudeša i dalje čekaju prvu ovosezonsku pobjedu, ali ipak moraju biti sretni kako je završila prva utakmica osmog kola HT Prve lige.

U Koprivnici su Slaven Belupo i Rudeš odigrali 1:1 s tim da je veliki dio utakmice domaćin imao igrača više, a imao je i neiskorišteni jedanaesterac te vodstvo 1:0.

https://www.youtube.com/watch?v=HZsdnDVLlGQ

U 31. minuti sudac je dosudio jedanaesterac za domaćina uslijed igranja rukom gostujućeg igrača Oluića ispred vratiju Rudeša. Crveni karton dobio je Oluić, ali je Banić obranio udarac Bačelića-Grgića.

Slaven Belupo je igrača više materijalizirao u 55. minuti golom Jelića, no u 82. je domaći igrač Božo Musa dobio drugi žuti karton, a čim su se snage na travnjaku izjednačile Rudeš je do boda došao golom Marija Lovre Vojkovića u 84. minuti, piše HNTV.

Za Slaven Belupo je ovo već peti remi u sezoni po čemu je rekorder.

HT Prva liga, 8. kolo: Slaven Belupo – Rudeš 1:1 (Jelić 55./Vojković 84.)

Rezultati by SofaScore

Share This Article