Kako se spasiti od deportacija iz Njemačke? Recite da ste bili džihadist Islamske države!

Sve one koji se izjasne da su bili teroristi Njemačka po zakonu ne može izručiti jer im u domovini prijeti mučenje ili smrtna kazna, prenosi Večernji list.

Njemačka protjeruje migrante koji su pronašli posao i dobro se integriraju u društvo, a u državi ostaju kriminalci koje štiti njemački pravni sustav. Zaključak je to emisije “Hart aber fair”, emitirane u ponedjeljak navečer na javnoj njemačkoj TV postaji ARD, koja je prilično uznemirila njemačke građane.

U emisiji naslovljenoj “Brze deportacije i pravna država – ide li to zajedno?” otkriveno je kako migranti kojima je odbijen zahtjev za azil i dalje ostaju živjeti u Njemačkoj. “Uz prokušane metode bacanja putovnice i prijave da su bolesni sada imaju novi trik: prijave da su bili borci terorističke organizacije Islamske države – tada ih se po njemačkim zakonima ne može izručiti jer im u domovini prijeti mučenje ili smrtna kazna”, otkrili su njemački tužitelji kako se migranti kojima je odbijen azil spašavaju od deportacije.

Migranti kriminalci kojima je odbijen azil koriste sve blagodati demokratskog sustava, za koji i ne skrivaju da ga preziru, koji strogo dijeli politiku od pravosuđa. “Odmah ukinuti pravo žalbe na odbijeni azil”, komentirao je jedan gledatelj. “Država pokazuje svoju potpunu nemoć”, nadovezao se drugi.”

Kada bi vlada protjerala sve kojima je odbijen azil, ne bi bilo rasta ekstremne desnice”, kazao je treći. Njemačku javnost jučer je dodatno uzbunila vijest da je Jusuf A., prvoosumnjičeni za brutalno ubojstvo Nijemca nožem u Chemnitzu potkraj kolovoza, pušten na slobodu. Prema riječima njegova odvjetnika, sud ga je pustio na slobodu jer su svjedočenja građana koji su se zatekli u blizini zločina bila kontradiktorna, piše Večernji.

Facebook Komentari