Položaj akni otkriva probleme u organizmu

Prištići i akne čine jedan od najčešćih problema svakog adolescenta. No, često se zadržavaju i do kasnije dobi te se mnogo odraslih s njima bori, a prema njihovom rasporedu na licu ili tijelu moguće je iščitati razlog njihove pojave.

1. Čelo i rub kose
Razlog pojave često su kozmetički proizvodi koji loše reagiraju s vašom kožom. Također, razlozi mogu biti probavne prirode – nezdrava prehrana koja vodi do probavne neravnoteže.

2. Obrve
Prištići u obrvama i oko obrva najčešće su znak urastanja dlačica zbog čupanja. Također, može biti povezan s radom nadbubrežne žlijezde (stres).

3. T-zona
Ova zona obuhvaća područje duž nosa te oko obrva (oblik slova T). Koža je ovdje veoma osjetljiva te reagira i na najmanje životne promjene (stres). Također, područje je povezano s jetrom te može ukazivati na problem intolerancije na hranu.

4. Obrazi
Razlog mogu biti dva krivca – vaš mobitel ili ruke. Dezinficirajte mobitel i redovito perite ruke, a prištići na gornjem dijelu obraza mogu biti povezani i s respiratornim problemima (pušenje).

5. Brada i vilica
Bubuljice u ovom području ukazuju na stres i hormonalne promjene. Često se javljaju u vrijeme mjesečnice, a mogu označavati i ovulaciju. Također, mogu biti znak menopauze ili hormonalne neravnoteže (neredovita mjesečnica), piše RTL.

6. Prsa, ključne kosti i leđa
Najčešći razlog pojave je znoj. Birajte prikladnu odjeću prilikom bavljenja aktivnostima.

Facebook Komentari