Australija je izbacila Barakude u četvrtfinalu FINA kupa u Berlinu, najveće iznenađenje cijelog turnira

Ad

Australija je izbacila Barakude u četvrtfinalu FINA kupa u Berlinu, te realno napravila najveće iznenađenje cijelog turnira.

AUSTRALIJA 9 HRVATSKA 8 (1:1, 4:4, 2:2, 2:1)

BERLIN – Plivalište Europasportpark. Gledatelja 300. Suci: Stavridis (Grčka) i Goldenberg (SAD).

AUSTRALIJA: Dennerley (14 obrana), Campbell 1, Kayes 3, Power, L. Edwards 2, Hollis 1, Younger 1, Ford, Putt, Howden, B. Edwards 1. IZBORNIK: Elvis Fatović.

HRVATSKA: Bijač (13 obrana), Macan, L. Fatović 1, Lončar 1, Benić, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić 3, Šetka 1, Garcia 2. IZBORNIK: Ivica Tucak.

OSOBNE POGREŠKE: Australija 11, Hrvatska 7.

ŽUTI KARTON. izbornik Fatović (31). ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Howden (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Australija 4-6 (66%), Hrvatska 4-10 (40%).

– Pobijedila je bolja momčad – javio se iz Berlina i izbornik Ivica Tucak.

– Jednostavno nismo bili skoro u niti jednom segmentu na visini. Očito je da nismo u optimalnoj formi, ali opet jasno da mi je žao jer smo imali 7:5 vodstvo sredinom treće četvrtine i nismo znali tada ‘prelomiti’, dobiti tu utakmicu. Nekoliko brzopletih šuteva, bez prave reakcije. S druge strane, Australija je za razliku od nas cijelo ljeto radila, trenirala, oni su maksimalno spremni. Nije tragedija jasno, ali da mi je žao to ne moram napominjati – kratko će izbornik Barakuda.

Najvećim dijelom susreta Hrvatska je vodila, izuzmemo li početnih 1:0 Campbela. No, čak i neovisno tomu što je Hrvatska bila ta koja je vodila tri četvrtine utakmice, nimalo nismo bili dojmljeni igrom, lakoćom brzom primljenih golova i u konačnici činjenicom da je Australija stalno ‘disala za vratom’. Najveću prednost Barakude su imale pet i pol minuta prije kraja treće dionice kada su povele 7:5 golom Garcije s igračem više. Imali smo potom napad s igračem više, ali je Vukičevićev pokušaj blokirao Hollis, da bi do kraja treće četvrtine Australci i izjednačili. Ulazak u zadnjih 8 minuta u egalu s Australcima značilo je samo jednu, dramu. U kojoj su Australci sada konačno iskazali ono što ih dosad nije krasilo. Uspjeli su konačno i završiti utakmicu, uzeti pobjedu koja im se nudila. Još su im naši igrači malo i ‘pomogli’. U zadnjoj je dionici Australija povela 8:7, izjednačio možda i jedini vrlo dobar igrač u našim redovima, centar Vrlić, a gol za pobjedu donio je Australiji centar Josep Joe Kayes 59 sekundi prije kraja.

U ostalim susretima četvrtfinala FINA kupa u Berlinu iznenađenja nije bilo. Tako je Mađarska pobijedila SAD 10:8, Srbija je bila bolja od Japana 12:7, dok je Njemačka svladala Južnu Afriku…
U subotu se u polufinalu sastaju: Mađarska – Srbija, te Njemačka – Australija. U borbu za poredak od 5. do 8. mjesta će: Hrvatska – Južna Afrika (15.30) odnosno SAD – Japan.

Facebook Komentari