Termovizijski pogled na BiH: Predsjednica RH se sama uvjerila da je policija na granici iznimno profesionalna i iznimno su dobro opremljeni

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obišla je noćne smjene Postaje granične policije Cetingrad i Maljevac kako bi se upoznala sa stanjem na tom dijelu granice između BiH i Hrvatske.

Poznato je naime da je na tom dijelu posljednjih mjeseci zabilježen veći broj pokušaja ilegalnih prelazaka u Hrvatsku i Europsku uniju. Predsjednica je teren obišla na poziv građana, koji se žale zbog sigurnosti.

Zamjenik glavnog ravnatelja Policije Josip Ćelić podsjetio je da je bilo situacija kada je na graničnom prijelazu u jednom trenutku bilo 250 migranata. Po potrebi, ovisno o situaciji na terenu, broj policijskih službenika se diže u onom broju koji je potreban, rekao je, dodavši da Hrvatska policija ima sasvim dovoljan broj policajaca da odgovori na pitanje državne granice.

“Sama sam se uvjerila u to da je naša policija iznimno profesionalna, kao što vidite iznimno su dobro opremljeni, kako raznim letjelicama tako i raznim termovizijskim kamerama, pokrivaju cijelu zelenu granicu i u toj reakciji u suradnji s bosankso hercegovačkom policijom vrlo brzo se reagira na bilo kakav ilegalni pokušaj prelaska granice”, rekla je Grabar Kitarović, prenosi HRT.

Predsjednica RH večeras ide na granicu s BiH, želi se na licu mjesta uvjeriti kakvo je stanje s migrantima na terenu

Facebook Komentari