Dalić otkrio početnih 11 protiv Portugala, čini se da će im jako faliti Ronaldo

Ad

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra prvu utakmicu nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Europski prvak Portugal i Hrvatska ogledat će se u Faru, a dan uoči utakmice na rasporedu su konferencije za medije.

Izbornik Zlatko Dalić i Šime Vrsaljko bili su gosti presice na kojoj su najavili sutrašnji dvoboj protiv Portugala.

* Što očekujete od sutrašnje utakmice?

“Očekujemo tešku utakmicu na početku novog ciklusa. Od prvog dana kako sam izbornik tražim teške utakmice i želim utakmice kao što je ova protiv Portugala. Za mene su najvažnije kvalifikacije za Europsko prvenstvo i za to ću pripremat ekipu”, rekao je Zlatko Dalić.

* Kako komentirate vaše kritike prema Cristianu Ronaldu nakon što je Luka Modrić dobio nagradu za najboljeg igrača?

“Žao mi je da je do toga došlo. To je bio dio mog odgovora na pitanje zašto Cristiano Ronaldo nije bio. Odgovorio sam da je za mene to sebično i da takve igrače ne bi htio u ekipi. Nije bilo ništa osobno i žalim zbog toga”, odgovorio je Dalić.

* Možete li nam pomoći oko sastava?

“Napravit ćemo šest zamjena. Cilj je da u dvije utakmice svi igraju. Isprobat ću nove igrače, Santinija i Livaju. Dobit će po jedno poluvrijeme. Isprobat ćemo Barišića”, rekao je Dalić pa otkrio početnu postavu:

“Kalinić, Barišić, Mitrović, Vida, Vrsaljko, Badelj, Kovačić, Modrić, Perišić, Pjaca i Livaja”, otkrio je izbornik.

* Šime, Modrić, Griezmann ili Ronaldo?

“Igrao sam s Griezmannom, s Lukom i protiv Ronalda. Mislim da je jedino logično da Luka ponese nagradu najboljeg igrača svijeta i mislim da je to pošteno i zasluženo”.

* Biste li htjeli da Cristiano Ronaldo sutra igra?

“Naravno, ja kao izbornik bih to volio. Njemu je potreban odmor kao i svima koji su imali naporno ljeto. Bit će prilike”, zaključio je izbornik, javlja Nova TV.

Portugalski izbornik izjavom o Modriću opako zaoštrio pred prijateljski susret

Facebook Komentari