Štimac o kaosu u Hajduku: Zašto šutite gospodo intelektualci, profesori, filozofi i sociolozi?! A svjesni ste netransparetnosti i anomalija koje su ušle u svaku poru našeg kluba

Igor Štimac, legenda Hajduka osvrnuo se na stanje u tom splitskom klubu u podužem postu na fb-u kojeg prenosimo:

Bože oprosti im,iako svjesno rade gluposti….

Danas su NO i uprava Hajduka u popodnevnim satima vijećali i nakon tog sajma sportske pameti informirali su hajdukov svekoliki puk o novim odlukama… TRENER JE KRIV, TRENER OSTAJE!

NEKA VISI PEDRO , MI GURAMO DALJE ( čitaj – tonemo dublje )

Ako ste na trenutak pomislili da će netko od inih preuzeti odgovornost za stanje u klubu gadno ste se prevarili .
Predsjednik je tek ustoličen, NO nas je već izvjestio kako oni rade nikad bolje , a onaj bucko iz “njihovog hajduka” je u 100 odgovora jasno kazao da su on i pajdaši zaslužni za sve dobro u klubu, a za sve što ne valja pitajte NO , uprave i trenere ( kao da smo ih birali mi a ne oni ) ?!
Bivši manekeni Kos i Branko uz podsmijeh su napustili opustošeni , zaljuljani brod uz pomisao ( nikad više i lakše love u životu )…

Medjutim ono o čemu danima mediji i kale bruje, svelo se na današnju sjednicu sa glavnom temom – TRENER IDE ILI OSTAJE !

Dakle, po ODABRANOJ temi sastanka u nastaloj situaciji odgovornost je isključivo na struci?!

Da, na istoj onoj struci koja je na žalost svojim rekordnim startom na klupi voljenog Hajduka prošle sezone spasila guzice Branka i Kosa u kritičnom trenutku ( na žalost jer su im kupili još vremena da uz blagoslov NO i “ njihovog hajduka “ opustoše klupsku blagajnu do kraja i razdijele plijen sa menadzerčićima ).

Bez obzira na ishod današnjeg sastanka krivca su već našli u mladom , ambicioznom stručnjaku koji je Carillov bezidejni i truli Hajduk sa istim kadrom energično i stručno vratio u borbu za titulu i odveo do finala Kupa?!

Ista ona struka kojoj je Kos nakon prodaje Vlašića decidirano javno tvrdio kako je klub financijski stabilan do kraja sezone pa im je iako se trener protivio prodao u delikatnom trenutku 2 udarna igrača ( Ercega i Ohandzu ), a doveo indisponiranog Caktaša koji ne pruža ni tisućiti dio onog što zaradjuje…

Dakle , krivac je ista ona struka kojoj su podvalili kvazi voditelja nekad moćne nogometne škole da svojim potpisom (ne)odobrava pojačanja na kojima trener inzistira?!

Krivnju već snosi ( bez obzira ostao ili otišao ) isključivo onaj koji je svoj posao jedini radio iznimno kvalitetno, imajući u vidu da mu poslodavci u nijednom trenutku nisu doveli traženog igrača-pojačanje u slučaju odlaska nekog od stožernih igrača , a prodali su mu sve šta su stigli ( Ercega, Ohandzu, Radoševića, Leticu, Kožulja, Nižića, Bašića ) i to u pravilu pred najvažnije susrete.

Dopuštajući medijima i javnosti špekuliranje o novom treneru, te današnjim vijećanjem jasno su uprli prstom u “ Pedra” .
Iako mu je novi “ svemirac “ za hajdukovim kormilom dao apsolutnu podršku prije nekoliko dana, točnije prije odlaska u SAD gdje je pretpostavlja se išao na brzi tečaj sportskog menadžmenta .

E moj Ljuljaj… stigao si u zaljuljanu barku , ali navodno si čim si kročio nogom u klub svratio u blagajnu gdje su te iskreno informirali kako se ima tek toliko za plaću iz 7. mjeseca?! Surprise ?! Pa si brže bolje stopirao bilo kakve nove akvizicije dok se ne rastjera Brankove i Kosove Maradone sa velikim ugovorima ( Futach, Said, Memola, … ).

No, navodno ti nije smetalo tražiti u takvoj neimaštini sebi plaću od 80.000 kn mjesečno, a isposlovati tek 50-tak tisuća…. Imaš pravo, pa zašto bi ti uostalom bio manje plaćen od neuspješnog Kosa koji uz pomoć jednako neuspješnog Branca nije uspio sa 144.000.000 kuna biti makar ispred Rijeke ( 50 % manji budżet od Hajduka ), a kamoli pogodit sa nekim pojačanjem .
Rodile majke sposobne menadžere!!!

Svoju ulogu “ svemirca “ potvrdio si predsjedniče i kada si kapetana Nižića pred cijelom svlačionicom izveo pred “ streljački vod “ !!
Jedinog preostalog mogućeg kapetana lišio si svojom glupošću ( neznanjem, naivnošću ) bilo kakve mogućnosti dogovora oko produženja ugovora ?!

I to kad, pred utakmice sezone sa Rumunjima ?!
Što reći nego zapljeskati…
Zbogom pameti!!!

OPSTRUKCIJA

Da ne zaboravim , od Kosovog vremena napravljeno je sve da trener nema nikakvog ( gotovo nikakvog ) utjecaja kod dovodjenje novih igrača.
U početku su trenera nadglasavali Branko i Kos, a nakon njih Gojun i Bjelanović .

Taj mladi sportski direktor koji je eto tu silom prilika ( zašto ne uzimati plaću koja se ponudila ) . Taj isti Bjelanović koji je dok je obnašao funkciju skauta pobjegao nazad kući radi navodnih obiteljskih razmirica, a potom je ( par dana kasnije ) kada se ukazala prigoda za masnijom plaćom brže bolje opalio rikverc na poljud… Bravo Sale!! Takve manevre nisi imao kao igrač, inače bi igrao u Realu! Da imaš imalo savjesti tvoja bi neopoziva ostavka donekle imala težinu! Ionako narednih 5-6 godina neće Bogu hvala nikakvog posla biti u sferi tvoje funkcije, jer što se moglo prodat otišlo je, a sudeći po tome tko vodi školu ni mladi neće naprijed tako skoro…

OD NARODNOG PROJEKTA DO TEATRA APSURDA

Šteta što nema pok. Žana da vidi kuda su odlutali njegovi nasljednici, no pitam se zašto su utihnuli preostali osnivači i ideolozi nekad potentnog projekta “ našeg hajduka” , kojeg su putem “ neki čudni ljudi, čudnog imena “transformirali u “ njiov ajduk “ ? Osjećaju li moralnu obavezu istinito progovoriti o tome “kud plovi bijeli titanik “ ?!

Naravno da ne! Oni su odlučili čekati , jer čuda su moguća zar ne? Tako možda nekim čudom i naleti jedan trofej…a onda smo mi dežurni kritičari najebali!!!

Zašto šutite gospodo intelektualci, profesori, filozofi i sociolozi?!

A svjesni ste netransparetnosti i anomalija koje su ušle u svaku poru našeg kluba?

Gdje vam je sada odgovornost i hrabrost koju ste toliko puta iskazali napadajući ( često puta i opravdano ) institucije HNS-a, a bili blagi prema maloumnicima koji su pokušavali svim sredstvima uništiti nastupe “ vatrenih “ u domovini i van nje? Bojite li se? Zašto i koga ?!

Slažete li se sa ovako “ transparentnim “ uništavanjem “bilog broda” ili je maca popapala jezik?!

Ili je za vas normalno da se ne zna kud su isparili milijuni eura ?! Ko je odgovoran za potrošenih samo u prošloj sezoni 20 M eura na provizije, odvjetničke troškove, abnormalno visoke plaće igrača i uprave?!

Zašto ne tražite reviziju svrsishodnosti troškova za protekle godine da konačno utvrdimo pravu istinu?!

Ili ste možda i vi dobili dio kolača , pa je to razlog vaše šutnje?!

Nadam se da niste…

Progovorite ako ste hajduci, jer šutnja je poraz, a odgovornost neće ni vas zaobići!

I na kraju, možda sve ovo skupa i vodi na jednu cestu mira, na jedan put o kojem pjeva Torcida, no tim ćemo putem na žalost kročiti tek kada poput Rangersa završimo u 3. ligi ( nakon bankrota trgovačkog društva Hajduk kojim je “krmilarila” neprofitna udruga gradjana
“ njihov hajduk “ ) i kada se oni koji danas vode klub vrate na mjesto koje su davno napustili , jer ne tako davno bili su dio najboljeg 12. igrača na svijetu!!!

HŽV

Facebook Komentari