Slavni Mourinho je u Španjolskoj muljao s porezom i priznao da je uzeo nezakonito 3,3 milijuna eura – evo kako se to rješava u kulturnim zemljama

Trener Manchester Uniteda, José Mourinho, nagodio se sa španjolskom državom na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i priznanje počinjenja dvaju poreznih kaznenih djela, koja uključuju prijevaru od 3,3 milijuna eura, ali to ne znači da će ići u zatvor.

El Mundo je u svibnju objavio postojanje usmenog sporazuma između Ministarstva i bivšeg trenera Real Madrida, a sada je objavio i pojedinosti tog sporazuma.

Mourinho će priznati da nije platio potrebni porez na novac koji je dobio od osobnih prava, zauzvrat moći će doplatiti razliku koju nije još uplatio (već je uplatio veliki dio, proces je počeo 2014.), a španjolska riznica neće imati ništa protiv da on ne ide u zatvor.

Stoga prema izračunima istraživača El Munda trener još uvijek duguje 225.454,11 eura za 2011. godinu i 236.869,31 eura za 2012.

Na ove brojke moramo dodati dnevnu novčanu kaznu od 250 eura za svaku godinu, što je 180.000 eura.

Ukupno, trener, kojeg zastupa Jorge Mendes (zastupao je i Ronalda), mora platiti 669,323 eura španjolskoj državnoj blagajni i slobodan je.

Facebook Komentari