Istraga strašne nesreće na Ilici: Misteriozni crveni Golf i Mercedes Kameničkog snimljeni na kameri Ravnateljstva policije, postoji i svjedok….

Indicije da se Marin Kamenički (20) neposredno prije prometne nesreće u Ilici, u kojoj su prije desetak dana smrtno stradale dvije osobe, utrkivao s nepoznatim autom crvene boje, te da su tu utrku zabilježile i nadzorne kamere na okolnim zgradama, zagrebačka policija je nedavno demantirala, piše Jutarnji.

Međutim, kako su neslužbeno doznali, te informacije se i službeno spominju u dokumentima državnoga odvjetništva. Naime, informacije na kojima se govori o snimci nadzorne kamere koja je navodno zabilježila nepoznati crveni automobil koji se paralelno s Mercedesom Kameničkog velikom brzinom vozio Ilicom u smjeru zapada, argumenti su, između ostaloga, zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva da se Kameničkom odredi istražni zatvor.

Što je još nevjerojatnije, konkretna snimka na kojoj se dva automobila vide, a na koju se poziva tužiteljstvo, skinuta je s nadzorne kamere niti manje niti više – zgrade Ravnateljstva policije u Ilici.

Istraga traje

Kako je Jutarnji ove informacije u ponedjeljak ponovno provjeravao u policiji, oni su im pojasnili da nije decidirano utvrđeno da utrkivanja nije bilo, već da za njega za sada jednostavno nema dovoljno indicija, budući da se ne može utvrditi niti model, niti boja niti brzina automobila koji je paralelno s Kameničkim vozio po Ilici prije sudara, te kako je slučaj još otvoren.

“Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom kako bi se utvrdili eventualni novi momenti u navedenome slučaju”, rečeno je Jutarnjem iz zagrebačke policije. Kako je, pak, Jutarnji list neslužbeno doznao, tužiteljstvo zaključuje da postoje ozbiljne sumnje da se radi o crvenom automobilu. Što se tiče sporne snimke s nadzorne kamere, na njoj se navodno vide dva automobila koja su u smjeru zapada Ilicom pored Ravnateljstva policije prošla jedan za drugim neposredno prije nesreće, a jedan od njih je Mercedes Kameničkog.

Mobitel

Premda se doista ne može zaključiti kojom brzinom su vozili, evidentno je da su vozili otprilike jednako brzo, i to brže od ostalih auta u prometu. Dakle, ako je Kamenički vozio prebrzo, niti drugi auto nije vozio ništa sporije. No, kako neslužbeno doznaje jutarnji, snimka kamere i zaključak državnog odvjetništva nije jedino u navedenom predmetu što ukazuje na utrkivanje. Naime, i policija je saslušala jednoga svjedoka koji govori kako su se dva auta pored njega “trkala”. Svjedok s inicijalima G.S. rekao je kako se te večeri vozio Ilicom u smjeru zapada, te da su ga nedugo prije mjesta nesreće pretekla dva automobila koja su se utrkivala, jedan od njih je bio Mercedes, a drugi Golf, te da se Mercedes vozio sigurno oko 150 km/h. Njegov iskaz, međutim, ne potvrđuju drugi svjedoci, no ti drugi svjedoci uglavnom pričaju o samome sudaru, a ne o okolnostima koje su mu prethodile.

Također, nigdje se u predmetu ne spominje da je Kameničkom nakon nesreće bio oduzet mobitel, a što bi moglo biti važno kod utvrđivanja mjesta od kuda je krenuo, točnije s kim je bio u društvu ranije te večeri te je li se možda neka od tih osoba kasnije s njim utrkivala. No, iz policije Jutarnji nije uspio doznati je li mobitel Kameničkoga zaista oduzet i pretražen, ili je pak tu napravljen potencijalno veliki propust u daljnjem utvrđivanju cjelovite istine oko događaja koji su na kraju doveli do strašne nesreće.

Konačno objavljeno točno kako je Kamenički u prometnoj nesreći izazvao smrt dvije osobe: Vozio je dvostruko brže od ograničenja, udario u rubni kamen i nastao je kaos

Strava na Ilici: Mladi Kamenički skupim Mercedesom prouzročio je sudar, djevojka je ispala na cestu pod drugi automobil…..

Sudionik nesreće: Nemojte zaboraviti da je zbog siline udara Laura gotovo lansirana u smjeru mog auta

VIDEO Tko je mladić iz stravičnog sudara na Ilici: Vodio udrugu za promicanje prometne kulture, Todorići mu bili prvi susjedi…

Facebook Komentari