13.2 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Marijana Petir, hrvatska europarlamentarka: Papa mi je obećao da će Alojza Stepinca...

Marijana Petir, hrvatska europarlamentarka: Papa mi je obećao da će Alojza Stepinca proglasiti svetim

Marijana Petir, hrvatska europarlamentarka, gostovala je u N1 Studiju uživo.

Petir je komentirala situaciju u Uljaniku. Kaže da nema nikakve informacije kada bi iz Bruxellesa mogao stići odgovor Europske komisije, koja bi se trebala očitovati o planu restrukturiranja.

“Pravo je pitanje kako pomoći radnicima koji su višestruko oštećeni”, dodala je ističući da pozdravlja potez Vlade koja je osigurala novca za dvije plaće.

S hrvatskim europarlamentarcem Ivanom Jakovčićem, priznaje, nikada nije razgovarala o problemu u brodogradnji. Ali, ističe, s obzirom da je neko vrijeme sjedio u Nadzornom odboru Uljanika, smatra da bi trebalo preispitati i njegovu odgovornost.

“Trebalo bi istražiti je li Jakovčić bio u sukobu interesa kada je sjedio u Nadzornom odboru i kada je primao novac od Končara”, kazala je Petir.

Nedavno bila na audijenciji kod Pape Franje i kaže da je joj obećao da će kardinala Alojzija Stepinca proglasiti svetim.

“Bila sam treći put kod pape, mislim da će blaženog Alojza Stepinca proglasiti svetim. Jako voli Stepinca i hrvatski narod. Prošle godine mi je obećao da će ga proglasti i sad sam ga pitala hoće li izvršiti svoje obećeanje, rekao je hoće”, kaže Petir.

Na pitanje kada bi to moglo biti, odgovorila je: “Postupk kanonizacije i proglašanje su teme s kojima ne bi trebalo manipulirati. To bi trebalo biti izvan političke arene”, kaže Petir objašnjavajući da u nekim slučajevima kanonizacija traje kratko, a u nekima više desetaka godina.

“Vjerujem da će Papa ispuniti svoje obećanje”, optimistična je Petir.

Petir, koju je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, izbacio iz stranke, kaže da je pokazao da nije “vođa već diktator”.

“Ostala sam članica Europske pučke stranke i ako odlučim ići na izbore, izaći ću u okviru Europske pučke stranke”, kaže Petir dodajući da još nije odlučila hoće li u još jednu utrku za Europski parlament koja će se održati u svibnju sljedeće godine.

Najnovije

Još iz rubrike