VIDEO Radnici Uljanika na prosvjedu pjevali Thompsona i vikali da su Hrvati, IDS-ovac Flego pobjegao s prosvjeda; Četiristo ‘trećemajaca’ već se prijavilo za odlazak u Zagreb

Za odlazak u Zagreb na Markov trg prema zadnjim informacijama na licu mjesta upisalo se 400-injak trećemajaca, a u sindikatu sad traže način kako za sve te ljude osigurati autobuse.

S njima će ići i direktor Maksimilijan Percan, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se u Zagreb uputiti službenim audijem A6 ili će se usuditi ući u jedan od autobusa, piše N1.

Riječ je o čovjeku koji i dalje ne želi odstupiti sa svoje pozicije. Kako je on to objasnio: “Ne želim trećemajce napustiti u ovom teškom trenutku”, prenosi Novi list.

Štrajk u riječkom brodogradilištu 3. maj je nastavljen i u petak. Iz Štrajkaškog odbora ističu da su radnici uznemireni, da sve teže podnose iščekivanje plaća, pritisnuti kreditima i drugim obvezama.

Iz štrajkaškog odbora doznaje se kako su razočarani rezultatima jučerašnjih sastanaka u Vladi s predsjednikom uprave Uljanik grupe Giannijem Rossandom i potencijalnim strateškim partnerom Uljanika Dankom Končarem.

Miletić i Flego traže sastanak s Plenkovićem

Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić uputili su u petak molbu za hitnim sastankom s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem na temu aktualne situacije u Uljanik grupi, priopćeno je iz Istarske županije.

U posljednjih nekoliko dana, naveli su župan i gradonačelnik, svjedočimo izrazito teškoj i neizdrživoj situaciji u Uljanik grupi, gdje su radnici zbog neisplate plaća za srpanj krenuli u opći štrajk.

Lokalni mediji javljaju kako su štrajkaši tijekom šetnje od Foruma do brodogradilišta pjevali pjesmu “Lijepa li si” Marka Perkovića Thompsona. Njemu je, podsjetimo, prije nekoliko godina zabranjeno nastupanje u Areni. Radnici su izviždali i zalili Flegu koji se nakon toga povukao s prosvjeda.

“Eskalacija pred Županijom. Situacija je napeta. Župan Valter Flego izašao je pred radnike koji su ga gađali kikirijem i pivom. Rekao im je “Svi smo mi na istoj strani, država treba dati novce”, na što je razularena masa, od kojih je stotinjak njih pokušavalo probiti vrata u Županiju, negodavala povicima “IDS lopovi” , “Mafija, mafija”, ali i “Nećemo Končara”. Zgrada Županije prolivena je vodom i pivom. Atmosfera je uzavrela”, javio je Glas Istre.

Facebook Komentari