MORH: Program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja

Ministarstvo obrane objavilo je u srijedu program svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja što će se održati u subotu i nedjelju 4. i 5. kolovoza u Kninu.

Svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 23. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja održat će se u subotu i nedjelju, 4. i 5. kolovoza 2018. godine u Kninu.

Svečano obilježavanje, priopćio je MORH, započinje u subotu u 13 sati taktičko-tehničkim zborom naoružanja i opreme na pomoćnom igralištu NK Dinara u Kninu, a što će potrajati sve do 21 sat.

U 18 sati započinje revijalna nogometna utakmica na gradskom stadionu NK Dinara Knin između veterana HV-a i veterana HVO-a koji će zaigrati protiv nogometne ekipe na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem i odabranom vrstom Hrvatske vojske i policije, dok će se u 20.30 sati održati prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata.

Nedjeljni program počinje u 6.30 sati budnicom Orkestra OSRH-a ulicama Knina, a u 8.05 sati bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomeniku hrvatske pobjede “OLUJA 95” te će se biti prigodna obraćanja na Trg Dr. Ante Starčevića, dok će od 9.10 sati biti mimohod motocikla i starodobnih vojnih vozila. I u nedjelju će u Kninu od 8 do 21 sat na pomoćnom igralištu NK Dinama građani moći vidjeti taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme.

Program na Kninskoj tvrđavi počinje u 9.30 sati čitanjem povjesnice o VRO Oluja, potom će zvonjava kninskih crkvenih zvona simbolično obilježiti ulazak pripadnika HV-a u Grad Knin tijekom VRO Oluja pa će se podoći hrvatska zastava i pročitati imena poginulih i nestalih pripadnika u VRO Oluja i održati minuta šutnje. Bit će ispaljena 23 plotuna iz šest topničkih oružja u spomen na 23. obljetnicu VRO Oluja, održat će se mimolet zrakoplova, program akro grupe HRZ-a “Krila Oluje”, a pjevat će Klapa HRM-a “Sv. Juraj”.

U 10.45 će krenuti mimohod s Kninske tvrđave do crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta gdje će se u 11.30 služiti Sveta misa za Domovinu. Od 12 do 15 sati dijelit će se vojnički grah, a u 12.35 u Kninu će dočekati sudionike ultra maratona Šibenik – Knin, dok će u 12.45 biti održan vojno akrobatski ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne na Trgu Dr. Ante Starčevića.

Share This Article