Dalić otvorio dušu na Radio Sarajevu, progovorio o Kaliniću, Ćiri, ugovoru….

Izbornik Zlatko Dalić iznimno je popularan nakon senzacionalnog srebra osvojenog s hrvatskom nogometnom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a nakon što su se slegli prvi dojmovi osvrnuo se na svoj dosadašnji put i buduće planove.

”Znam da su za Hrvatsku navijali iz cijele BiH. Dobivao sam čestitke iz cijelog svijeta, ali meni su posebno drage poruke podrške iz Livna, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Bihaća … Mi ne možemo popraviti ono što je bilo ranije, ali trebamo gledati prema naprijed. Iskreno, i normalno tako trebamo gledati. Ja bih isto navijao za Bosnu i Hercegovinu na SP-u da je bila u toj situaciji kao što je Hrvatska, Svim grlom bih bio uz Zmajeve,’ rekao je Dalić u intervjuu za portal Radija Sarajeva u kojem je iskreno govorio o mnogim gorućim pitanjima te se osvrnuo i na situaciju kad je umalo ušao u stručni stožer BH reprezentacije.
”Ćiro Blažević me prvo zvao za pomoćnika, ali ponudu nisam prihvatio samo iz jednog razloga, jer sam već imao drugu opciju. Ponudu sam dogovorio ranije, a baš u to vrijeme mi se javio Ćiro s prijedlogom da mu budem prvi suradnik. Poslije Ćirinog odlaska sam dobio ponudu da postanem izbornik Zmajeva, ali sam je morao odbiti. Možda nije bilo ni realno da budem selektor BiH, nisam imao snagu za to”, rekao je Dalić.
Progovorio je i o slučaju Nikole Kalinića: “Žao mi je zbog toga. Reći ću vam samo da sam sa svoje strane sve napravio da ne dođe do toga. Nisam ni sretan, ni ponosan zbog odluke da ga pošaljem kući. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati. Zadnji put sam ga čekao cijeli dan”.

Što se tiče arapskog nogometa u kojem je lansirao svoju karijeru, ne otklanja mogućnost povratka. ”Toliko poruka sam iz arapskih zemalja dobio proteklih dana da vam ne mogu opisati. Mogu im samo zahvaliti na tome što su mi dali šansu. Uvijek postoji mogućnost da im se vratim”, kazao je Dalić i obećao dolazak u Sarajevo tijekom ovog ljeta.

Kad je riječ o mogućnosti da napusti klupu Hrvatske jer ima bogate ponude, Dalić je rekao: S Nogometnim savezom Hrvatske imam ugovor još dvije godine. Sada sam na vrhuncu i moram biti oprezan”.

Facebook Komentari