Odbjegli Plenkovićev demograf Strmota o mjerama Predsjednice RH: Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa – sad ćemo spasiti djecu ili ćemo ‘štancati’ djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro

Set dugo najavljivanih demografskih mjera, koje je danas predstavila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, komentirao je za tportal Marin Strmota.

“Kao demograf vrlo sam zadovoljan tim mjerama jer su konkretne i sveobuhvatne. Na Pantovčaku su shvatili da su demografske mjere dio razvojne politike”, kaže Strmota.

Smatra da Grabar Kitarović ovime nije iskočila izvan svojih ustavnih ovlasti jer je na njoj, napominje Strmota, štititi opstojnost države i nacionalnu sigurnost RH, a ovakvi demografski pokazatelji prijetnja su nacionalnoj sigurnosti.

“Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa – sad ćemo spasiti djecu ili ćemo ‘štancati’ djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro i volio bih da to ne bude jedan u nizu dokumenata koji će biti mrtvo slovo na papiru’, kazao je Strmota za tportal.

‘Nisam dao ostavku zbog pojedine parcijalne mjere koju sam ja sam stvarao, a to je povećanje rodiljnih naknada, nego zbog toga što ne postoje volja, smjer i strateški pristup razvojnoj politici. Da, i to je točno predsjednica detektirala: demografske mjere ne smiju se svesti na poticaje socijali i pomoć siromašnima”, kaže Strmota.

Predsjedničine mjere populacijske politike: Smanjiti trošak rada za poslodavce i povećati neto plaće za zaposlenike

Milorad Batinić o mjerama Predsjednice RH: Lijepa lista želja, no svi moramo biti svjesni da novac ne raste na stablima

Murganić: Predsjedničine mjere u skladu su s programom Vlade

Evo što će raditi Štercov i heroj mnogih malih potlačenih Hrvata Marin Strmota i za koga će to biti dobitak

Facebook Komentari