Murganić: Predsjedničine mjere u skladu su s programom Vlade

“Sve što je predsjednica iznijela je u skladu s programom Vlade RH. Ova Vlada je dobila izbore i u svom mandatu će ostvariti svoje ciljeve među kojima je i demografska revitalizacija”, kazala je ministrica Nada Murganić.

Rekla je da je demografija međuresorni problem, ali i zadatak cijelog društva.

“Mi smo krenuli s mjerama koje su se mogle odmah uvesti i one se već provode, one ulijevaju nadu i daju rezultate”, rekla je ministrica dodavši kako su i povećanje rodiljnih naknada te dječjeg doplatka također mjere kojima se ulaže u mlade obitelji. Pohvalila se da je vlada Andreja Plenkovića prva koja je povećala dječji doplatak i rodiljne naknade u 9 godina. Najavila je i Ovršni zakon koji priprema njen kolega Bošnjaković, a koji će “građanima olakšati tegobe”.

Komentirala je i predsjedničino žaljenje što nije održana zajednička sjednica Vlade na tu temu.

“Ne vidim zašto izbjegavamo, radimo u skladu s programom Vlade, mjere će se analizirati, resori će ih prepoznati, zajedno ćemo donositi odluke koji će ići u smislu poboljšanja života naših građana”, rekla je Murganić.
Podsjetimo, predsjednica je nakon predstavljanja mjera poručila da nam treba konsenzus oko demografije.

“Žao mi je što Vlada nije prihvatila prijedlog za zajedničku sjednicu Vlade jer bi to građanima pokazalo da možemo i moramo surađivati na pitanjima ključnima za društvo”, kazala je predsjednica. “Poslat ću sve dokumente Vladi i nadam se daljnoj suradnji i da ćemo nastaviti dijalog i da će im to poslužiti kao platforma za njihovo djelovanje”, kazala je predsjednica. “Konstruktivna suradnja je uvijek najbolja”, rekla je predsjednica. “Očekivala sam da ćemo predsjednik Vlade i ja sjesti i onda definirati kako će ta sjednica Vlade izgledati”, kazala je predsjednica, prenosi N1.

Predsjedničine mjere populacijske politike: Smanjiti trošak rada za poslodavce i povećati neto plaće za zaposlenike

Facebook Komentari