Božinović: Policija je primila prijavu protiv ministra Medveda

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas novinarima da je policija primila prijavu novinara Vojislava Mazzocca protiv ministra branitelja Tome Medveda te da razmatra njezin sadržaj.

“Ne mogu govoriti o konkretnom slučaju jer policija tek razmatra sadržaj i utvrdit će okolnosti o čemu se tu zapravo radi”, komentirao je, piše HRT.

Portal Index.hr objavio je naime da je ministar branitelja Tomo Medved nazvao njihova novinara Vojislava Mazzocca i prijetio mu, niti 24 sata od objave priče o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja. Novinar je slučaj prijavio zagrebačkoj policiji. SDP i GLAS su zbog toga zatražili ministrovu ostavku, tvrdeći da njegovo ponašanje pokazuje pravo lice HDZ-a, koji svojim postupcima, tvrde, nasrću na slobodu medija u Hrvatskoj. Oglasilo se i Ministarstvo branitelja.

“Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u svojoj reakciji na članak objavljen na portalu Index.hr ni na koji način nije želio prijetiti novinaru Vojislavu Mazzoccu i s punom odgovornošću odbacuje takve interpretacije. (…) Slobodno novinarstvo jedna je od vrijednosti za koju su se hrvatski branitelji borili u Domovinskom ratu i ministar Medved bi bio zadnji koji bi je ugrožavao i žao mu je da je njegov razgovor s novinarom portala Index.hr tako doživljen”, stoji u njihovu priopćenju.

Ministar Božinović komentirao je i svoju jučerašnju izjavu za HRT-ovu emisiju “Nedjeljom u 2”, da će obitelj 6-godišnje djevojčice Madine koja je poginula krajem prošle godine u naletu vlaka na granici između Srbije i Hrvatske, biti premještena iz prihvatnog centra zatvorenog tipa u Tovarniku. “Mislim da je moguće i tijekom današnjeg dana”, rekao je.

“Kao što znate, zbog toga što obitelj ima jedno dijete koje je rođeno 2017. od strane Upravnog suda je naloženo da oni mogu odmah biti pušteni. Sud je ustvrdio da je policija postupala u skladu sa zakonom, ali iz humanitarnih razloga i zato što se obitelj nije htjela dijeliti, mi – odnosno stručne službe Ministarstva i Ravnateljstva – donijeli smo odluku da se svi članovi obitelji puste i da budu u prihvatnom centru”, rekao je.

Upitan je li u slučaju uporabe oružja od strane policije u incidentu kod Donjeg Srba provedena istraga, rekao je da je unutarnja kontrola provedena već u prva 24 sata od kada se incident dogodio te da on ne bi u javnost izlazio s nekim ocjenama da one nisu temeljene na izvješću policije.

Komentirao je i istragu zagađene vode u Slavonskom brodu, rekavši da ju provodi DORH u koordinaciji s policijom. Koliko mu je, kaže, poznato, policija je sastavila izvješće koje je dostavila Županijskom državnom odvjetništvu. “Ali ja niti mogu niti smijem znati kuda idu kriminalistička istraživanja. Ono što mogu reći – voda u Slavonskom Brodu je ispravna za piće i tu nema nikakvih dvojbi”, rekao je.

Medved: Podsjetit ću vas da sam tijekom Domovinskog rata bio jedan od vojnika koji je novinaru davao krv i spasio mu život. Ja nikada ne prijetim

Facebook Komentari