Karlovačka policija uhitila četiri krijumčara, migranti prevoženi u nehumanim uvjetima

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma dovršili su kriminalistička istraživanja nad četvoricom hrvatskih državljana (24, 29, 34 i 36 godina).

Naime, jučer 31. svibnja na području Vojnića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 34-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uvjetima, u kombi vozilu prevozio 26 stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije.

Ujedno, 28. svibnja na području Ozlja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u kombi vozilu prevozio devet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, a u čemu su mu pomagali dvojica hrvatskih državljana starih 24 i 36 godina.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma svi osumnjičeni predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

Facebook Komentari