31.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Policija i dalje traga za krijumčarem, očevid završio

Policija i dalje traga za krijumčarem, očevid završio

Sinoć oko 22 sata, policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb.

U ‘furgonu’ austrijskih tablica, koji je ilegalno prevozio 29 imigranata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, bilo je 15-oro djece, svi su iz Iraka i Afganistana, a hrvatska policija, prije nego što je zapucala, pokušala je tri puta zaustaviti vozilo.

Riječ je o nekoliko bračnih parova i njihovoj djeci od kojih najmlađe dijete ima sedam godina.

Dvoje djece, 12-godišnja djevojčica i dječak, koji su ozlijeđeni u pucnjavi u zadarskoj su bolnici i izvan životne opasnosti. Dječak iz Iraka je lošije, trenutno na respiratoru, a djevojčica iz Afganistana ima samo posjekotine po licu i trbuhu.

Još sedam osoba, lakše su ozljeđeni i zbrinuti u Gospiću u bolnici, ali oni su ozljeđeni od vožnje koju je prouzročio vozač furgona, a ne od policijske pucnjave.

Kako javlja naša reporterka Mirna Brekalo, policija i dalje traga za krijumčarem ljudi. U potragu su uključeni helikopter i potražni psi traga za krijumčarem ljudi.

Očevid je završio, a iz zadarske policije rekli su da s novim informacijama neće izlaziti do sutra ujutro.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata, policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb. Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja, piše N1.

Sindikat policije o pucnjavi po migrantima: Nastradali oni koji su najmanje krivi

Najnovije

Još iz rubrike