Najnovije

Plenković o ranjavanju migranata: Očekujem od policije da nastavi štiti granicu od krijumčara ljudi

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je od ministra policije Davora Božinovića dobio inicijalnu informaciju o pucnjavi u kojoj je u srijedu navečer ranjeno dvoje djece migranata.

“Policija štiti granice od nezakonitih migracija, izražavam žaljenje zbog ranjavanja djece, mislim da je to jako loše, siguran sam da će istraga pokazati kako se to dogodilo. Očekujem od policije da nastavi štiti granicu od krijumčara ljudi, u ovom slučaju iz Bosne i Hercegovine”, rekao je premijer novinarima.

Premijer je rekao i kako se nada da više neće biti ranjavanja, ali “što se tiče migracija, to će biti problem koji će s nama biti još dugi niz godina”.

Podsjetimo, policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb.

Nakon što vozač kombija nije poslušao zvučna i svjetlosna upozorenja policije te se pokušao probiti kroz punkt, policija je bila prisiljena zapucati prema njemu. Vozač je nakon toga iskočio iz kombija i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba iz Irana i Afganistana, među njima i dvoje 12-godišnjaka s ranama od vatrenog oružja.

Policija pucala na krijumčara migranata, ranjeno dvoje djece

Facebook Komentari