VIDEO Karlovačka policija u dramatičnoj akciji hvatanja krijumčara migranata: Neće stat’, neće stat’….

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma proveli su i dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Sirije starih 35 i 47 godina.

Naime, jučer tijekom dana na području Slunja, policijski službenici zaustavili su dva osobna automobila njemačkih registarskih oznaka kojim su upravljali državljani Sirije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 47-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos u osobnom automobilu prevozio sedam stranih državljana u namjeri da im na nezakonit način omogući izlazak iz Republike Hrvatske na prostor Europske unije, a u čemu mu je pomagao 35-godišnjak.

Danas tijekom dana obojica osumnjičenih predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke dok je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Facebook Komentari