Monstrum Tin Šunjerga osuđen na 40 godina zatvora zbog okrutnih ubojstava roditelja

U Zadru je danas izrečena presuda Tinu Šunjergi, 20-godišnjaku kojega se tereti za ubojstvo oba roditelja.

Šunjerga je osuđen na 40 godina zatvora zbog okrutnih ubojstava roditelja u ožujku prošle godine, prvo majke metkom u potiljak u automobilu, a potom na isti način i oca u garaži. Kako se ranije navodilo, Šunjerga je kazao da je roditelje ubio iz osvete jer su mu prigovarali zbog njegova ponašanja i drogiranja.

Kaznu mu je izrekla predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Sandra Radanović. Za svako ubojstvo roditelja Šunjerga je dobio po 25 godina, odnosno jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina za oba ubojstva.

Od 40 godina zatvora, na koliko je osuđen Tin Šunjerga, oduzet će mu se vrijeme koje je proveo u pritvoru. Na godinu dana zatvora uvjetno, s rokom kušnje od tri godine, osuđen je i njegov prijatelj Ivan Škarić, koji nije prijavio ubojstvo iako je bio u automobilu sa Šunjergom kada je on ubio majku. Protiv Škarića je DORH podignuo optužnicu za neprijavljivanje kaznenog djela.

U obrazloženju presude sudskog vijeća sutkinja Radanović rekla je kako je Šunjerga postupao s izravnom namjerom te da je bio ubrojiv.

Podsjetimo, Optužno vijeće Županijskog suda u Šibeniku prihvatilo je optužnicu protiv Šunjerge, kojeg se teretilo za dvostruko teško ubojstvo iz bezobzirne osvete i na posebno okrutan način.

Vrhovni je sud slučaj sa šibenskog premjestio na zadarski Županijski sud jer je većina šibenskih sudaca sudjelovala u istrazi.

U ponedjeljak je završen dokazni postupak i na zadarskom Županijskom sudu izrečene su završne riječi bez prisustva javnosti. Suđenje je trajalo nešto više od tri mjeseca.

“Presuda će biti 17. svibnja, odlučeno je nakon završnih riječi. Postupak nije dugo trajao jer nije bio obiman dokazni postupak, te stoga nije dugo trajalo suđenje. Sudsko vijeće u trenutku presude će odlučiti hoće li mu se suditi po maloljetničkom pravu ili ne”, rekao je Hrvoje Višković, glasnogovornik županijskog suda, javlja N1.

Monstrum Tin Šunjerga slomio se psihički, shvatio da je okrutno likvidirao roditelje u zatvorskoj bolnici čeka vještačenje

Monstrum Tin Šunjerga ubio je roditelje svjesno i planski metkom u potiljak, evo što kaže prijatelj očevidac

Facebook Komentari