Monstrum Tin Šunjerga ubio je roditelje svjesno i planski metkom u potiljak, evo što kaže prijatelj očevidac

Žao mi je. Kajem se. Svjestan sam onoga što sam učinio! Ali više nisam mogao izdržati stalne prigovore roditelja!’. To je u glavnim crtama sažetak obrane 19-godišnjeg Tina Šunjerge pred državnim odvjetnikom koju je jučer iznosio više od sat vremena u nazočnosti branitelja po službenoj dužnosti, šibenskog odvjetnika Frane Baice, piše Jutarnji list.

Opisao je kako je ubio roditelje, 46-godišnju majku Silvanu i 45-godišnjeg oca Marina, i motive zašto je to učinio. Nije motiv, kako se mislio, bila očeva zabrana za odlazak na prijateljevu rođendansku zabavu u Gaćeleze, na koju je otišao u subotu navečer, nekoliko sati nakon što je ubio roditelje, niti je povod bilo najava roditelja da će ga poslati u komunu na liječenje od ovisnosti kako bi ga maknuli od droge i društva koje je, po mišljenju roditelja, na njega loše utjecalo.

Roditelje je ubio svjesno i planski. Kako se navodi u priopćenju šibenskog tužiteljstva, u subotu poslijepodne prvo je obio sef i uzeo očev pištolj. Potom je pozvao svog prijatelja, 20-godišnjeg Ivana Škarića da ide s njim u polje gdje su mu radili roditelji. Ivan je pristao ne znajući što Tin smjera. Oko 16 sati majci je, koja je upravljala Saxom, ispalio metak u potiljak i na mjestu je ubio.

Ivan je pobjegao iz auta i tvrdi da se dva dana skrivao u kući i nikome od šoka ništa nije govorio. Rekao je i da se bojao za svoj život. Nakon likvidacije majke Tin Šunjerga je dopješačio do kuće u Čistoj Velikoj. Oca je zatekao u garaži. Iskoristio je trenutak kad mu je otac bio okrenut leđima i s udaljenosti od 30-ak centimetara ispalio mu hitac u potiljak, ubivši ga na mjestu.

Tri dana nakon stravičnog i nezapamćenog zločina u Čistoj Velikoj u kojemu je Tin Šunjerga mučki ubio majku Silvanu i oca Marina na vidjelo izlaze novi detalji o 19-godišnjem ubojici nakon počinjenog ubojstva.

U noći sa subote na nedjelju, tri sata iza ponoći, dakle, desetak sati nakon počinjenog ubojstva roditelja, mlađahni Šunjerga parkirao je svoj crni Mercedes na parkiralištu ispred Autobusnog kolodvora u Vodicama, doznajemo od našeg sugovornika, te je potom ušao u Fast Food koji se nalazi u sklopu kolodvora, piše Jutarnji list.

– Sjeo je za stol, naručio Coca-Colu i lagano je pijuckao, te je kroz to vrijeme popušio tri cigarete. Društvo su mu pravila dva meni nepoznata mladića, otprilike Tinovih godina. Djelovao je posve normalno i razgovijetno je pričao o svakidašnjim mladenačkim temama. Ono što je posve sigurno, to je da nije bio u alkoholiziranom i ni bilo kakvom drugom omamljujućem stanju.

– Zadržao se nešto manje od sat vremena i napustio lokal. Ostao sam šokiran kada se doznalo za zločin i njegovog počinitelja. Nisam mogao vjerovati da je to mladić koji je noć prije sjedio u mojoj blizini u lokalu, ničim se nije moglo naslutiti da je mogao počiniti ovakav gnjusan zločin – ispričao nam je Vodičanin, koji se te noći zatekao na Autobusnom kolodvoru, javlja Jutarnji.

Ujak ispričao pozadinu

O stravičnom događaju, dvostrukom ubojstvu koje je počinio 19-godišnji Tin Šunjerga, oglasio se i Renato Storić, brat ubijene Silvane koji još je u šoku zbog teške tragedije koja je poitresla njihovu obitelj, ali i cijelu Hrvatsku.

– Uočili su njegovi da ima nekih problema, a ja kao ujak koji radi u policiji sam im želio otvoriti oči. Drogiranje je počelo aktivnije oko Nove godine. Držali su ga doma 15 dana i sve je bilo po PS-u. Bio je spreman nastaviti školovanje – rekao je kroz suze Storić za 24 sata.

Roditeljima je, kaže, rekao da je droga samo hir, da nije ovisnik i da to radi zbog društva, no kako pišu 24 sata, mladić je navodno na narkotike trošio i tisuću kuna na dan.

– Htio sam to spriječiti, da ih zavarava. Oni su ga držali pod kontrolom, testirali su ga i bio je uredan. To je sve bilo prividno – kaže ujak.

Upravo je ujak, inače policijski inspektor, u nekoliko navrata prenio informacije sestri Silvani i zetu Marinu da im se sin povezuje s konzumiranjem narkotika i da se kreće u lošem društvu.

Tin Šunjerga navodno je zbog toga svojoj rodici koja studira u Rijeci, a preko nje i njezinu ocu, putem Facebooka uputio prijetnje smrću, uz poruku kako mu je ujak postao mrski neprijatelj.

Facebook Komentari