Novi mailovi pokazuju da će se Plenković teško oprati od Grupe Borg: Njegov ured sve je znao, a i Zdravko Marić

Svega nekoliko sati prije nego što će vlada usvojiti Lex Agrokor, Branimir Bricelj iz investicijsko-bankarske tvrtke Altera poslao je u ime Grupe Borg mail s naslovom “Zakon o izvanrednoj upravi” te tekstom: “U prilogu je jutrošnja verzija (almost final).”

Uz uobičajene primatelje Antu Ramljaka i Tomislava Matića iz Texo Managementa, Tonćija Korunića iz InterCapitala, Borisa Šavorića i Branimira Žarkovića iz odvjetničkog ureda Šavorić i Partneri te Zorana Besaka iz Zadruge za etično financiranje ovog su puta bile dodane još dvije adrese. Službene adrese Dubravke Vlašić Pleše, savjetnice predsjednika vlade Andreja Plenkovića, te Sanje Mišević, državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa, piše Index.hr.

S Plenkovićevom savjetnicom i državnom tajnicom članovi Borg grupe komunicirali su i danima prije, šaljući posljednje verzije Lexa.

No krenimo redom.

Mailovi koje posjedujemo, a čija je autentičnost neupitna, pokazuju kako su mailove pisaca Lex Agrokora primale i službene osobe u vladi pa je sada vrlo lako odgovoriti na pitanje zašto se Plenković ne želi odreći potpredsjednice Martine Dalić.

Naime, sve ono što je Dalić radila putem svoje privatne pošte (ponekad i službene), znali su ne samo premijer Andrej Plenković koji se redovno sastajao s članovima Grupe Borg nego i njegovi bliski suradnici koje je sam doveo u vladu te ostali službenici kako u vladi, a tako i po ministarstvima. To pokazuje kako su Plenković i Dalić radili uz odobravanje ostatka vlade.

Svima u vladi, a naročito premijeru Plenkoviću, moralo je biti jasno da se Grupa Borg, koja je zadnje verzije Lex Agrokora slala u vladu samo nekoliko sati prije njegovog slanja u sabor, kasnije bogato naplatila radeći u Agrokoru kao savjetnici. Naime, sada je sasvim jasno da se može govoriti o organiziranom djelovanju kako bi se obmanula hrvatska javnost te omogućila enormna zarada privilegiranom krugu ljudi koji je okupila Martina Dalić, Plenkovićeva desna ruka, a omogućio upravo hrvatski premijer Andrej Plenković.

Znao je i Marić

Tko su pisci Lexa znao je i Zdravko Marić, ministar financija. Marić se početku krize i oglašavao na mailovima Borga, doduše rijetko, polemizirajući s autorima Lexa, no vrlo brzo se povukao. To je priznao i sam Marić, no nije rekao da je nastavio primati mailove, kako je vidljivo iz mailova koje posjedujemo.

Posljednji je primio 30. ožujka, svega dan prije izglasavanja Lex Agrokora. I njemu je tako bilo jasno tko je sve radio na Lexu, piše Index.

Kružne veze, osigurač za pravdu: Grupu Borg bi trebao istraživati prijatelj Martine Dalić, čija je supruga desna ruka potpredsjednice Vlade. Imenovala ga je Vlada

Grbin pobrojao grijehe s Grupom Borg: Kaznenopravna odgovornost ne staje na Martini Dalić već ide i korak više

Facebook Komentari