Gužve na cestama prema moru, 5 km kolona u Lučkom

Foto: Ilustracija

Pred naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira (A3) u smjeru mora kolona je duga oko pet kilometara, a iz smjera Buzina dva kilometra, javlja HAK.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, na autocesti A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na Krčkom mostu u oba smjera.

Zbog prometne nesreće na autocesti A2 Zagreb-Macelj prije čvora Zaprešić, na 6. km u smjeru Krapine, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog vozila u kvaru na autocesti A1 između čvorova Zadar 2 i Benkovac, na 266. km u smjeru Dubrovnika, savjetuje se vozačima da voze opreznije.

U Zagrebu, zatvorena je Sljemenska cesta od Blizneca prema vrhu, zbog biciklističke utrke.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK poziva da im prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Do 30. travnja do 05,30 sati 2018. god. za sav promet zatvorena je državna cesta DC36 na željezničko-cestovnom prijelazu Stupno u Gradu Sisku. Obilazak: Sisak (DC37)-Petrinja (DC30)-Petrinjsko Novo Selište-obilaznica Petrinje-most Brest-Žažina, i obrnuto.

Facebook Komentari