Istraživanje: Evo koliko godina treba poživjeti brak da bi imao šanse biti vječan

“Zajednički život je ponekad poput neasfaltirane ceste pune kamenja za koju vam treba pogon na sva četiri točka, vozilo opremljeno tolerancijom, empatijom, sličnim moralnim i etičkim vrijednostima i ljubaznošću.”

Oženjeni parovi koji ostanu zajedno duže od 20 godina su sretniji, pokazalo je novo istraživanje koje su proveli američki znanstvenici proveli Paul Amato i Spencer James, prenosi Sunday Times.

Parovi među kojima je provedeno istraživanje istaknuli su kako su se osjećali sretnijim nakon dva desetljeća braka i da su više vremena provodili radeći zajedničke aktivnosti.

“Razvod je danas vrlo čest, ali ipak polovina brakova traje zauvijek. Dugoročna prognoza za takve brakove je optimistična jer razina sreće i zadovoljstva postaje sve viša, a nezadovoljstvo opada”, rekao je Paul Amato sa sveučilišta Pennsyvania.

Amato i James analizirali su podatke koji su prikupljali preko 20 godina, a u njima su promatrana 2034 oženjena para.

“Zajednički život je ponekad poput neasfaltirane ceste pune kamenja za koju vam treba pogon na sva četiri točka, vozilo opremljeno tolerancijom, empatijom, sličnim moralnim i etičkim vrijednostima i ljubaznošću”, rekao je Frank iz Panton Hilla koji je u braku 39 godina i slaže se s rezultatima istraživanja, prenosi azra.ba.

Facebook Komentari