1.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska CMS: Policija nam dolazi po kućama i zove nas na razgovor

CMS: Policija nam dolazi po kućama i zove nas na razgovor

Iz Centra za mirovne studije kazali su da ih policija zove na obavijesni razgovor.

“Policija nam upravo dolazi po kućama i zove nas ujutro u 10 na obavijesni razgovor u postaju u Heinzelovoj. Pogađate – sutra u 10 je pressica kod nas u Selskoj”, napisali su u objavi na Twitteru.

Naime, Are you Syrious? i Centar za mirovne studije organizirali su izvanrednu konferenciju za medije na temu “Pritisci MUP-a na odvjetnike i organizacije koje štite ljudska prava” u srijedu, 18. travnja u 10 sati u Kući ljudskih prava, na kojoj će, kako su rekli, “javnost obavijestiti o najnovijim grubim pritiscima Ministarstva unutarnjih poslova na odvjetnički ured koji štiti prava izbjeglica, kao i na aktiviste i aktivistkinje organizacija koje pružaju pravnu i humanitarnu zaštitu izbjeglicama.”

“Zadnjih 10 dana naše organizacije i odvjetnici su pod intenzivnim pritiskom MUP-a čije metode vršenja pritisaka narušavaju vladavinu prava u Republici Hrvatskoj kao i neka od temeljnih prava, ne samo izbjeglica već i građana RH.

Također ćemo se osvrnuti na situaciju u kojoj se nalazi obitelj poginule djevojčice Madine, poglavito nakon izdavanja privremene mjere Europskog suda za ljudska prava, kao i na uvjete drugih obitelji u detenciji u Tovarniku”, stoji u pozivu, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike